стрічка

День народження з драконами: як понад 800 людей з Modern-Expo святкували на Драгонботі. ФОТОРЕПОРТАЖ

17 Червня 2019, 18:20
3325

Що може вас змусити прийти на роботу о 6 ранку в суботу з радісною посмішкою? Понад 800 працівників міжнародного холдингу Modern-Expo Group знають відповідь, бо саме вони у передчутті драйвового дня ще опів на шосту почали збиратися біля головного офісу компанії. У червні тут святкують День компанії, і цьогоріч цей день припав на 15 число.  А от п’ять років поспіль роблять це у вкрай незвичайний спосіб – проводять чемпіонат з Драгонботу – перегони на човнах-драконах.

Гучні удари барабану на човнах-драконах, синхронність веслувальників, емоційні вигуки, гасла, танці вболівальників. На воді киплять пристрасті та емоції, бо суперники несподівано то вириваються вперед, то здають позиції, у кожного своя тактика та бажання здобути омріяну перемогу. Лічені секунди, кілька спритніших та злагодженіших рухів визначать переможця.



 

Все це буде згодом, а поки люди, які невдовзі перетворяться на запеклих суперників, стоять в очікуванні свого автобуса та весело обговорюють свої справи. Поступово мурашник біля луцького офісу Modern-Expo зникає, бо  місця у транспорті чітко розподілені. Автобус за автобусом, рушають назустріч емоціям і шаленому драйву. В автобусі встигли і поговорити, і поспати, хоча їхати не так далеко – до Ковельської СДЮШОР №2. Там, на річці Турія, і провели змагання з Драгонботу.

14 команд – представники різних професій, департаментів та країн приїхали, аби продемонструвати єдність, відчути командний дух і відсвяткувати день народження компанії. Колеги з України, Білорусі, Росії, Польщі, Франції, Німеччини, ОАЕ, Великої Британії  зібралися, щоб разом провести цей день.



Відкривали п’ятий чемпіонат з перегонів на човнах-драконах керівники компанії. З вітальним словом до учасників змагань звернувся генеральний директор Modern-Expo Group Петро Пилипюк.

«Я зловив себе на думці, що сьогодні треба було встати дуже рано. Всі ж помітили? Мало того, як тільки на річці скресла крига, ми пішли на тренування. Хто хоч раз пробував гребти в човні, той розуміє, наскільки це складно, треба викладатися, працювати синхронно, але ми це робимо. У Modern-Expo прийнято виходити з зони комфорту. Це круто!», − із запалом сказав генеральний директор Петро Пилипюк.





 

Співвласник групи компаній Modern-Expo Group, голова наглядової ради Богдан Лукасік теж привітав спортсменів, вболівальників та гостей із початком чемпіонату.

«Modern-Expo − це чудова велика сім’я. Ми співпрацюємо та спілкуємось, говоримо різними мовами, але підтримуємо один одного. Насправді ми пливемо в одному човні до спільної мети.  Що ж для нас найважливіше? Співпраця, взаєморозуміння, взаємоповага, але найбільш важлива синхронізація. Ми усі любимо Modern-Expo, ми любимо один одного», − тепло звернувся до присутніх Богдан Лукасік.



Яскраве шоу почалось ще перед спортивними змаганнями, бо ж суперниками є не тільки веслувальники, а й команди вболівальників. Серед них наприкінці свята теж оберуть кращих, тому перед запливом черлідери показували командні номери. Тут були запеклі бої, вистава з декораціями, запальні танці, акробатичні номери, драйовові пісні.

Після виступів команд вболівальників понад 800 працівників міжнародної компанії об’єднались у великий квадрат, що є одним із елементів логотипу компанії після ребрендингу.  Флешмоб «Ми в квадраті» провели із гучними вигуками гасла компанії «Go Modern!» та оплесками.



І от настав час, коли команди остаточно підготувались до заїздів та зайняли свої місця в човнах- драконах. Шалена спека, емоції, напруга − все сягнуло свого піку, коли розпочався перший етап змагань з Драгонботу. Від першого рятували вуличні душі та лимонад, а від іншого ніхто рятуватися не збирався, бо ж заради цих відчуттів і приїхали.

По всій території лунала запальна музика. Хтось танцював, хтось вирішив, що краще заховатися в тіні дерев, комусь захотілось поснідати, поки своя команда не вийшла на воду.

«Раз! Раз! Ррраз!», − лунало від кермових під ритмічні удари барабана. Команди сконцетровано та синхронно то піднімали, то опускали весла. Два етапи змагань, один переможець та море емоцій вболівальників.



1

 

Чи повторять минулорічні переможці, команда «Приймаки», свій тріумф? Якщо ні, то хто ж здобуде перше місце? А яка команда вболівальників стане найкращою? Інтриги не вщухали ані на воді, ані на суші. Човни-дракони під час заїздів то рівномірно рухалися з суперниками і рвучко виривались вперед перед фінішем, то ще з перших секунд залишали аутсайдерів позаду та швидко здобували перемогу. Стратегії у всіх були різні, проте синхронність, рівномірність рухів і командний дух заполонили все довкола.

Урешті, головна інтрига змагань розкрита – переможцями стали «Дракони Сучасного Підприємства» («ДСП»). Хлопці із цеху виробів з деревини вперше здобули перемогу в Драгонботі.

«Ми дуже втомлені і дуже раді. Це, мабуть, найважливіша перемога 2019 року. Я дуже радий перемозі нашого колективу. Ми представляємо команду вже втретє. До того постійно виходили в півфінал, один раз у ньому вигравали. Цього року вперше вийшли в фінал і виграли. У нас була тактика, ми від неї не відходили і перемогли», − поділився думками капітан команди Віталій Трофимюк.




 

У фіналі веслувальники пройшли дистанцію за 00:51:87  секунди, хоча ще під час першого заїзду вони зробили заявку на перемогу, прийшовши до фінішу вже за 50,51 секунди. Нагородили команду медалями, дипломом, сертифікатом на десять тисяч гривень і великою пляшкою шампанського, яким успішно облили всіх, хто стояв під сценою. Крім цього, переможцям вручили весло чемпіона.

Інших учасників команди теж переповнювали емоції.

«Враження суперові, енергії море, можна ще один фінал зіграти. Стільки емоцій, це неможливо передати. Ми тренувалися більше місяця і зрештою перемогли», − розповів учасник команди, а на підприємстві приймальник-відправник, Владислав Колтонюк.





 

Друге місце посіла команда «Rebranding», третє – минулорічні переможці «Приймаки». Фіналісти отримали медалі, диплом та фінансові винагороди.

Команди, які не посіли призові місця, отримали заохочувальні винагороди за винахідливість, креатив, волю до перемоги, мотивуюче лого, пунктуальність та дисципліну.

Після оголошення переможців визначили найкращу команду вболівальників. Нею виявилась команда з Вітебська (Білорусь) – «Шалёныя вёслы». На білоруському підприємстві Modern-Eхро  виробляють торгове обладнання для ритейлу, металеві та дротові вироби. Цього року команда вирішила вперше взяти участь у Драгонботі, тому ретельно готувалась не лише до спортивних змагань, а й до виступу групи підтримки.

«Сьогодні я отримала дуже позитивні емоції, заряд впевненості в тому, що ми можемо перемогти, пройти нелегкий шлях і прийти до фінішу, нехай навіть не першими. Це наш пробний перший заїзд, тому ми старались. Все просто чудово! Go Modern!» – емоційно сказала одна з білоруських вболівальниць Марина Буйневич.






 

За таку підтримку їм вручили медалі та фінансовий приз.

Потім почалось справжнє святкування: переможці приймали привітання, переможені відзначали день народження компанії, вболівальники продовжували танцювати та щоразу гучніше виголошувати гасло «Go Modern!». Музика підтримувала дух святкування, а спільний пікнік дозволив забути про недавню запеклу конкуренцію та відпочити.

Після такого свята команди знову сіли у автобуси, аби повернутися до головного офісу. Дорогою у Луцьк вже не говорили, а співали українських пісень і визирали у вікна, споглядаючи на розпечену сонцем дорогу. День видався вдалим, мультикультурним, сповненим вражень. Попри спеку, на обличчях посмішки та відчуття приємної втоми, відчуття того, що п’ятий Драгонбот минув незабутньо. Командний дух, синхронність, спільна мета і прагнення перемогти об’єднали понад 800 людей з різних країн. Це дивовижно, тому про масштаби шостого чемпіонати модернівцям залишається тільки здогадуватись і згадувати цьогорічні приємні моменти на Турії.

Текст Юлії КАРМАНСЬКОЇ

Фото Юлії КОЦЮБИ


















































































































 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024