стрічка

Хто всі ці люди? Досьє волинян, які точно будуть балотуватися у ВР

12 Червня 2019, 19:28
11004

Спека політичного сезону тільки набирає градусів. І поки всі очікують вердикту Конституційного суду щодо дати парламентських виборів-2019, більшість політичних сил уже провели партійні з’їзди та визначилися з кандидатами. Одні партії вже оголосили повний список, інші ж вичікують і оприлюднили тільки перші п’ятірки, десятки, двадцятки, а імена решти списочників та мажоритарниників тримають у таємниці. 

Район.in.ua  зібрав базову інформацію про осіб, участь яких у виборах уже не викликає сумнівів. Список не є вичерним і буде оновлений у наступних публікаціях. 

ІГОР ГУЗЬ, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Ігор Гузь балотується у Верховну Раду як самовисуванець в окрузі №19. Хоча заявляє, що готовий до співпраці із прогресивними політсилами.

Читайте також: «Моя партія – це мої виборці», – Ігор Гузь іде в Раду як самовисуванець

Ігор Гузь є народним депутатом Верховної Ради України VIII скликання –  26 жовтня 2014 року під час виборів народних депутатів до Верховної Ради України переміг у одномандатному виборчому окрузі №19 (центр Володимир-Волинський). Є заступником голови комітету Верховної Ради у закордонних справах.

Народився 11 січня 1982 року в місті Луцьку Волинської області. Вищу освіту здобував у Волинському державному університеті імені Лесі Українки за спеціальністю «політологія».

Громадську діяльність розпочав у 1998 р. До 2000 року був членом ВГСПО «Тризуб» ім. Степана Бандери. Також він є одиним з ініціаторів відновлення у Луцьку Національної скаутської організації України – Пласт.

Ігор Гузь
Ігор Гузь

З 2001 був координатором Волинського відділення Коаліції молоді «Наша Україна» та головою Волинської організації Молодіжного Націоналістичного Конґресу. Також цього року Ігор Гузь – співкоординатор Волинського відділення Громадського комітету опору «За Правду!». Брав участь у подіях 9 березня в місті Києві, засуджений до 10 діб адміністративного арешту.

Працював з 2000 по 2002 рік головою Луцької міської організації Конгресу Українських Націоналістів. А з 2002 по 2004 рік – заступником голови Всеукраїнської організації Молодіжний Націоналістичний Конгрес. Був депутатом Луцької міської ради, співкоординатор фракції блоку «Наша Україна» в міськраді з 2002 до 2006 року.

Став головою Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс»  29 січня 2005 року. Брав участь в акції «Чорнобильський шлях – 2005» у Мінську та засуджений до 10 діб адміністративного арешту. Депортований з Білорусі із забороною в`їзду до цієї держави протягом 5 років.

2006 – 2010 був депутатом Волинської обласної ради. Голова постійної депутатської комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

Ігор Гузь працював радником Луцького міського голови на штатній основі, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради з 2007 по 2011 рік. У 2007 році вперше ініціював проведення всеукраїнського фестивалю «Бандерштат». Нині захід є арт-візитівкою Волині.

У 2010  обраний депутатом Волинської обласної ради, переміг у одномандатному виборчому окрузі №27 (Старовижівський район). Член постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

На парламентських виборах 2012 року балотувався до парламенту від ВО «Батьківщина» по одномандатному виборчому округу №21 (м. Ковель, Ковельський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони) і здобув понад 36%, поступившись менш як одним відсотком переможцю Степану Івахіву. Член партії Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина», входить до Центральної контрольно-ревізійної комісії. Також був очільником обласного осередку партії «Народний фронт».

Ігор Гузь виступав одним із координаторів луцького Євромайдану. За участь в акціях протесту правоохоронні органи відкрили на його кримінальну справу за здійснення правопорушення за статтями ст. 296 ч. 2, 295, 341 ККУ. Політику інкримінували «винесення портрета Януковича з приміщення Волинської обласної ради, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку, захоплення державних або громадських будівель чи споруд».

25 грудня 2013 року Луцький міськрайонний суд ухвалив застосувати до Ігоря Гузя міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту терміном на 60 днів із застосуванням електронного браслету для контролю переміщення підозрюваного. Але вже 30 грудня 2013 року Апеляційний суд Волинської області ухвалив рішення про пом'якшення міри запобіжного заходу до підозрюваного.

З 20 лютого 2014 року його обрали заступником голови Волинської обласної ради.

Він заснував Фонд Ігоря Гузя «Прибужжя» у квітні 2015 року, який діє на території Іваничівського, Володимир-Волинського, Любомльського районів та міст Нововолинська та Володимира-Волинського. Фонд залучався до різноманітних заходів на території Прибужжя, а також підтримує діяльність різних середовищ: учасників АТО, громадських організацій дітей з особливими потребами, ОСББ, творчої молоді тощо.

ОЛЕКСАНДР БАШКАЛЕНКО, ПАРТІЯ «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ»

Олександр Башкаленко – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Опозиційна платформа – за життя» (політсила Віктора Медведчука).

Політик  народився 16 травня 1961 в місті Махачкала Російської Федерації. Здобував вищу освіту в Ризькому вищому військово-політичному Червонопрапорному училищі імені Маршала Радянського Союзу Бірюзова С. С. 

Трудову діяльність розпочинав курсантом Ризького вищого військово-політичного Червонопрапорного училища імені Маршала Радянського Союзу Бірюзова С. С. Працював начальником відділення Збройних Сил Радянського Союзу, заступником командира групи – старшим інженером Збройних Сил Радянського Союзу, командиром групи Збройних Сил Радянського Союзу та начальником штабу – заступником командира дивізіону Збройних Сил Радянського Союзу.

З 1992 року займався підприємницькою діяльністю. Очолював мале підприємство «Літа», ТзОВ «Стиль плюс» та ТзОВ «Екопрод», поки не перейшов на державну службу.

З 2008 був головою Волинської обласної організації «Партії регіонів». У березні 2010 року Башкаленка призначили першим заступником голови Волинської обласної державної адміністрації. У 2012 році обрали депутатом Волинської обласної ради по багатомандатному виборчому округу за виборчим списком «Партії регіонів». Був членом постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики. 

5 лютого 2014 року на офіційному сайті Президента з’явився указ Віктора Януковича про призначення Олександра Башкаленка на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації  –  указ Президента №57/2014. На посаді Олександр Башкаленко пробув не довго. Коли  віце-прем’єр міністр України Костянтин Грищенко вручав Олександрові Башкаленку посвідчення, воно мало не впало. Тоді люди заговорили про знак, мовляв, Башкаленко не пропрацює на посаді довго. І вже 19 лютого 2014, коли у Києві тривали розстріли протестувальників, Башкаленка захопили активісти Євромайдану та вимагали його відставки. Його прикували наручниками до сцени на Театральному майдані Луцька та вимагали звільнитися.  22 лютого 2014 року він подав у відставку. Згодом був очільником волинського осередку «Опоблоку». 

Олександр Башкаленко
Олександр Башкаленко

У своїй декларації за 2012, оприлюдненій у квітні 2013 року, Олександр Башкаленко вказав власні доходи у розмірі  майже 108,5 тисяч гривень та доходи сім'ї –  976,1 тисяч гривень. Уже тоді сім'я Башкаленків володіла квартирою площею 240,3 квадратних метрів у Києві. Також за даними сайту «Гарна хата» його  дружина  Людмила Башкаленко  у 2013 році стала власницею двох квартир в житловому комплексі «Златоустівський» у Києві.  

Колишній головний регіонал області Олександр Башкаленко у 2018 році через приватну фірму «Торгінвестбуд-Луцьк» збудував висотку «Луцька Рів'єра» та, незважаючи на численні порушення, зміг здати житловий комплекс в експлуатацію. Також потрапив до скандалу з розбором сплати пайової участі.

У 2019 році Олександр Башкаленко очолив виборчий штаб «Опозиційного блоку» у Миколаївській області та підтримував кандидата Юрія Бойка.

6 червня 2019 року в Києві на Всеукраїнському об'єднавчому з'їзді партії «Опозиційної платформи – За життя» висунули кандидата на позачергові парламентські вибори екс-керівника волинського осередку «Партії регіонів» Олександра Башкаленка. У списку він під номером 45. Зважаючи на рейтинг партії, який озвучили під час опитувань, це –прохідне місце.

ОЛЕКСАНДР ПИРОЖИК, ВО  «СВОБОДА»

ВО «Свобода» представила кандидата у мажоритарному окрузі №23 (з центром у Маневичах) – першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика.  Він народився 9 грудня 1970 в селі Ягідне Турійського району Волинської області, в сім`ї хлібороба та сільської вчительки. 

У 1986 році закінчив Гайківську восьмирічну школу, у 1990 – Володимир-Волинське педагогічне училища імені Агатангела Кримського, у 1995 році – Інститут соціальних наук Волинського державного університету імені Лесі Українки, здобув спеціальність «викладач соціально-політичних дисциплін та історії». З 1995 по 1999 років навчався в аспірантурі ВДУ імені Лесі Українки за спеціальністю «соціальна філософія та філософія історії», дисертант на здобуття вченого ступеня кандидата філософських наук.

У 2008 році закінчив факультет післядипломної освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки за спеціальністю «правознавство», здобув другу вищу освіту та фах юриста. З вересня 2010 року – слухач Львівського регіонального інституту державного управління.

Свою кар`єру Пирожик розпочав у 1995 року репортером Волинського обласного тижневика «Віче». Працював головним редактором обласного молодіжного тижневика «НЗ» (Надійна зміна) – 1999 року та керівником інформаційного відділу ТРК «Аверс» – 2000 року; редактором відділу економіки та права редакції Всеукраїнського тижневика «Волинські губернські відомості» – 2001-2002 років.

Олександр Пирожик
Олександр Пирожик

З 2002 року – засновник ПП «РІО-АЖУР» («Рекламно-інформаційне об’єднання – Агентство журналістських розслідувань»), з 2006 року – один із авторів та співзасновник інтернет-видання «Волинська правда». З квітня 2005 року по червень 2008 року працював редактором відділу діяльності влади та місцевого самоврядування редакції обласної незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

У 2008 році був директором департаменту інформаційної політики, начальник відділу взаємодії з громадсько-політичними організаціями Луцької міської ради.

З квітня 2013 року – помічник-консультант народного депутата України Анатолія Вітіва. Секретар постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

У 2014 працював першим заступником голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Олександр Пирожик у своїй декларації за 2018 рік не вказав інформацію про наявність квартир, авто та готівки. У власності є лише земельна ділянка площею 10 соток у селі Боголюби Луцького району, яку має з 2008 року.  На своїй посаді у 2018 році він отримав 292,5 тисячі гривень зарплати та 28 гривень процентів від «Ощадбанку».

У  лютому 2019 року на Пирожика відкрили кримінальне провадження за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України — «Зловживання владою або службовим становищем». Підставою для відкриття провадження стала заява голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка за неправомірні дії Олександра Пирожика під час голосування за бюджет на 2019 рік області в грудні 2018 року.

АНАТОЛІЙ ВІТІВ, ВО  «СВОБОДА»

Голова Волинського осередку «Свобода» Анатолій Вітів – на 12 місці у партійному списку.

Народився 22 липня 1960 року в селі Опорець Сколівського району Львівської області. У 1978 закінчив навчання у професійно-технічному училищі №8 міста Стрий. З квітня 1979 року по травень 1991 року – служба в рядах Збройних сил СРСР у місті Єлані Свердловської області.

У жовтні 2010 року обраний депутатом Волинської обласної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу №37 (м. Луцьк). Був керівником фракції ВО «Свобода», членом постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю. 

Анатолій Вітів
Анатолій Вітів

Свободівець Анатолій Вітів, маючи середню освіту та скупу декларацію про доходи, зміг досить високо піднятися по «політичній драбині». На парламентських виборах 2012 року обрали народним депутатом України за списком Всеукраїнського об’єднання «Свобода», №6 у виборчому списку.

У 2015 році обраний депутатом Волинської обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі до Волинської обласної ради від Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Голова фракції  в обласній раді. Голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

ЮРІЙ ЦЕЙКО, ВО «СВОБОДА»

Депутат Волинської обласної ради Юрій Цейко – кандидат на виборчому окрузі №20 (з центром у Горохові) від «Свободи».

Народився 8 березня 1965 року в селі Боратин Луцького району Волинської області. 

Обраний депутатом Волинської обласної ради на виборчому окрузі №22 від Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» член фракції «Свобода» в обласній раді. Голова постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Юрій Цейко
Юрій Цейко

Директор ПП «Фабрика солодощів Ласка». У декларації за 2018 рік депутат зазначив, що проживає у селі Голишів Луцького району, володіє земельними ділянками площею 0,25, 0,309 та 0,25 гектарів у Голишеві, 1,5207 гектара у Боратині Луцького району, житловим будинком площею 336,4 метра квадратного у селі Новостав Луцького району, квартирою площею 45,8 метра квадратного вартістю 330 тисяч гривень у Києві. Задекларував авто за 2,7 мільйона гривень, ділянки у Луцькому районі, квартиру в Києві, понад мільйон гривень готівкою та сотні тисяч доларів та євро на банківських рахунках.

МИКОЛА ФЕДІК, ВО «СВОБОДА»

Депутат Луцької міської ради Федік Микола став кандидатом на мажоритарному окрузі №22 у Луцьку від партії «Свобода».

Народився 1 лютого 1987 року в селі Піщане Камінь-Каширського району Волинської області. У 2004 році поступив на юридичний факультет Волинського національного університету імені Лесі Українки, який закінчив у 2009 році за спеціальністю «правознавство», здобув кваліфікацію «юрист».

Із вересня 2008 року, ще будучи студентом останнього курсу, очолив юридичне управління Волинської обласної організації ВО «Свобода». З 2010 року по цей час – керівник секретаріату Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Микола Федік
Микола Федік

З 2010 по жовтень 2013 року – працював юрисконсультом Волинської обласної інфекційної лікарні.

З серпня 2013 року по листопад 2014 року – помічник-консультант народного депутата України Анатолія Вітіва; був відповідальний за організаційне забезпечення нормативно-правової та законодавчої діяльності народного депутата України.

З липня 2016 року по сьогодні приватний підприємець.

 Член політичної партії ВО «Свобода» з 2007 року, а з лютого 2014 року –  голова Луцької міської організації ВО «Свобода». У 2015 році став депутатом  Луцької міськради (голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді).

ІВАН МИРКАПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

В окрузі №20 (з центром у Горохові) кандидатом від партії Порошенка на виборах стане екс-директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА, голова обласного осередку «Європейської солідарності» Іван Мирка.

Народився 21 липня 1980 року у м. Луцьк у сім’ї службовців. На той час батько, Іван Іванович Мирка, був керівником управління дорожньо-будівельної організації. Мати, Світлана Миколаївна Мирка, працювала товарознавцем Облспоживспілки.

Навчався у луцькій гімназії № 4, яку закінчив на відмінно у 1997 році.

У 2002 році закінчив Луцький державний технічний університет за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». Був підвищений до майстра шляхового покриття на підприємстві «Шлях». Під час навчання у 2000-2002 рр. був студентом по обміну у Німеччині (FH-Lippe, NRW, Deutschland). У 2006 році закінчив Національний транспортний університет (м. Київ) за спеціальністю «Автомобільні дороги та аеродроми».

У 2019 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України. Здобув кваліфікацію магістра зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

Іван Мирка
Іван Мирка

Трудова діяльність:

Після закінчення школи підпрацьовував на підприємстві «Шлях» шляховим робітником. Був підвищений до майстра шляхового покриття. У 2002 році перевівся на посаду директора підприємства «Єврорембуд» (м. Луцьк). З 2006 по 2007 роки працював директором ТзОВ «Ліхтнер-Буд» (Луцьк). До 6 червня 2014 року працював директором малого приватного підприємства «Єврорембуд».

З червня 2014 року заступив на посаду директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації, державний службовець.

В серпні 2018 року очолив Волинську територіальну організацію партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

З грудня 2014 р. є членом ГФ ОГП «Самооборона Волині».

ЮРІЙ МОКЛИЦЯ, ПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

Екс-заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця стане кандидатом-мажоритарником від оновленої партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність» в окрузі №22 (Луцьк).

Народився 5 травня 1982 року у Луцьку. У 2004 року закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки за спеціальністю «географія».

Працював координатором екологічних проектів Волинського обласного екологічно-туристичного об’єднання «Друїди». З квітня 2007 до  березня 2011 спеціаліст І категорії‚ завідувач сектору туризму управління міжнародного співробітництва і проектної діяльності; начальник відділу туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради.

Юрій Моклиця
Юрій Моклиця

Працював помічником-консультантом народного депутата України Ігоря Лапіна з березня 2015 по грудень 2015 року. З 2015 до 2017 року був на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради. 

Також Юрій Моклиця є одним з засновників організації «Волинський центр розвитку урядування» та помічник керівника ТзОВ «Спецпроект Стандарт». У 2019 році Юрій Моклиця прийняв рішення покинути громадську раду при Волинській ОДА. Своє рішення він аргументував зміною Президента України, а, отже, і подальшою зміною голови та заступників голови ОДА.

Читайте також: «Призовна комісія має відбутися перед народом України», – лучанин потролив Володимира Зеленського

ЮРІЙ СКОВОРОДА, ПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

В окрузі №23 (з центром у Маневичах) кандидатом від партії «Європейська Солідарність» балотується директор інформаційного агентства «ВолиньPost» Юрій Сковорода.

Юрій Сковорода
Юрій Сковорода

Він народився 26 липня 1989 року. У 2010 закінчив навчання  у Волинському національному університеті імені Лесі Українки за спеціальністю «політологія». Наразі працює директором інформаційного агентства «ВолиньPost» та є волонтером у складі місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан»).

СЕРГІЙ КОШАРУК, ПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

Сергій Кошарук, колишній заступник голови Волинської ОДА, кандидат в окрузі №21 (з центром у Ковелі).

Народився 22 вересня 1973 року. Вчився у Ковельській середній загальноосвітній школі №3.

Здобув вищі освіти: технічну (Український державний університет харчових технологій), економічну (Тернопільська академія народного господарства), юридичну (Волинський державний університет імені Лесі Українки), згодом закінчив ще Національну Академію державного управління при Президентові України.

З вересня 1996 – донині засновник та діючий член колективу фізкультури «СтарКом». Був головою Громадської організації «Дивосвіт» з вересня 2001 по квітень 2006.

Сергій Кошарук
Сергій Кошарук

З 2006 по 2010 рік був міським головою Ковеля, до обрання – підприємець.

З листопада 2014 по лютий 2015 року працював штатним радником голови Волинської облдержадміністрації. А з жовтня 2014 – голова правління приватної організації «Українська Некомерційна Енергетична Агенція».

У 2014 році був призначений радником голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з питань інвестиційної та інноваційної діяльності.  З лютого 2015 року був заступником голови Волинської обласної державної адміністрації. У 2015 екс-мер Ковеля заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук знов  боровся за посаду очільника міста.

У травні 2019  звільнився з посади заступника голови Волинської ОДА

Читайте також: Сергій Кошарук здобув шанс стати кандидатом у нардепи від ЄС

РУСЛАН ХОМИЧ, ОБ’ЄДНАННЯ «САМОПОМІЧ»

Кандидатом у народні депутати України від партії «Самопоміч» став Руслан Хомич — фермер з Рожищенського району, голова Асоціації фермерів Волині. Він знаходиться  на 13 місці у списку партії.

Руслан Хомич народився 20 березня 1968 року у селі Кроватка Рожищенського району. У 1985 році закінчив Доросинівську середню школу. Вищу освіту здобував у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. 

Руслан Хомич
Руслан Хомич

З 2009 року працює приватним підприємцем. Активно захищає інтереси землевласників та дрібних аграріїв. У минулому – вчитель сільської школи. Займається волонтерською діяльністю: з початком війни з Росією допомагає бійцям на Сході. У 2015 році балотувався у депутати до Волинської обласної ради від «Самопомочі». А в 2018 році волонтер та благодійник Руслан Хомич став головою Асоціації фермерів та приватних землевласників району.

АЛІНА БАЗАРНОВА, ОБ’ЄДНАННЯ «САМОПОМІЧ»

Від партії «Самопоміч» кандидаткою у народні депутатки України також стала Аліна Базарнова, №56 у списках партії.

Народилася 1 січня 1983 року в селі Кунча Хмельницької області. Здобувала освіту в Українському державному університеті водного господарства та природокористування за спеціальністю «інженер-гідротехнік», спеціалізація «охорона праці у водному господарстві».

З 2004 року та на цей момент – начальниця відділу служби охорони праці та пожежної безпеки на ДП «Волиньторф». З квітня 2009 року та до сьогодні – голова первинної профспілкової організації ДП «Волиньторф».

Аліна Базарнова
Аліна Базарнова

Брала участь в горомадській активності у забезпеченні доброботу громади та участь у вирішенні спільних проблем, організовувала допомогу мобілізованим.

Також у списку партії є Любов Балицька 94 у списку. Вона – юристка, керівниця Камінь-Каширського відділу Головного територіального управління юстиції. І депутати Волинської облради Костянтин Зінкевич (№78) та Олексій Панасюк (№103).

Любов Балицька
Любов Балицька

КОНСТЯНТИН ЗІНКЕВИЧ, ОБ’ЄДНАННЯ «САМОПОМІЧ»

Номер 78 у списку «Самопомочі» на виборах-2019 Констянтин Зінкевич народився 8 листопада 1970 року у Володимирі-Волинському.

Навчався у Львівському державному університеті ім. Івана Франка на спеціальності «радіофізика та електроніка», кваліфікація «радіофізик» Республіканський вищий навчальний заклад «Кримський гуманітарний університет», спеціальність «Менеджмент організацій»

З 2005 року розпочав підприємницьку діяльність.

Констянтин Зінкевич
Констянтин Зінкевич

 Із листопада 2013 року  – активний учасник Революції  Гідності та член ВО «Майдан» із грудня 2013 року.

 Із травня 2014 року обраний заступником голови Володимир-Волинського люстраційного комітету.

 З 16 березня 2014 року започаткував з однодумцями волонтерський рух по допомозі військовим 51-ї окремої механізованої бригади у Володимирі-Волинському.

У жовтні 2014 р. брав участь у виборах до Верховної Ради України по 19-му округу як само висуванець. Здобув другий результат.

ДМИТРО ГЛАЗУНОВ, ПАРТІЯ ІГОРЯ СМЕШКА «СИЛА І ЧЕСТЬ»

На луцькому мажоритарному окрузі від партії «Сила і честь» балотується колишній співробітник СБУ, екс-член «Партії Регіонів» Дмитро Глазунов. 

Голова правління Волинської обласної громадської організації «Волинська обласна лікарняна каса» та благодійного фонду «Рідна Волинь». У 2010 він балотувався як безпартійний до Луцької міської ради від «Партії Регіонів», а у 2013 теж як безпартійний від партії «Зелена планета».

Дмитро Глазунов
Дмитро Глазунов

Діяч на початку 2000 років покинув СБУ. У 2004 році був прихильником Віктора Януковича.

Тоді ж Дмитро Глазунов створив громадську організацію ВОЛК – Волинська обласна лікарняна каса, метою якої було забезпечувати доступ пацієнтам до «безкоштовної» медицини за членські внески.

У 2017 році проти Дмитра Глазунова відкрили досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017030010000637. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч.2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). Однак, справу закрили за непідтвердженням. 

Волинянам він запам'ятався проведенням культурно-мистецьких заходів. Зокрема проведенням вечора пам'яті Бориса Клімчука та виданням книги «Борис Клімчук: Я - син волинської землі», проведенням першого фестивалю пісень В'ячеслава Хурсенка у Луцьку та виданням книги В'ячеслав Хурсенко «Соколята» й подарованою Музею Волинської ікони картиною В. Жупанюка «Холмська Богородиця в подіях і фактах», яка зберігається в музеї поруч із оригіналом цієї ікони.

Читайте також: Я йду заради наших дітей, і сучасних, і ще ненароджених», — Дмитро Глазунов про участь у виборах по Луцьку

ВАЛЕРІЙ СТЕРНІЙЧУК, ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ»

Своїм представником у Волинській області партія «Слуга народу» назначила Валерія Стернійчука.

Валерій Стернійчук народився 18 червня 1981 та відомий в Луцьку як організатор заходів і громадський активіст. Очолює студентську Лігу Сміху на Волині. Працював арт-директором ТРЦ «ПортCity». Є засновником та головою ГО «Волинський актив молоді» і входить до складу громадської ради при луцькому міському голові.

Валерій Стернійчук з Володимиром Зеленським
Валерій Стернійчук з Володимиром Зеленським

У Стернійчука і раніше були спроби зайти у політику. У 2015 році він балатувався  до Луцької міської ради за спискапи партії «УКРОП» на територіальному виборчому окрузі №38. 

ВІКТОР ЛЕВАНДОВСЬКИЙ, ПАРТІЯ «ГОЛОС»

Віктор Левандовський координує роботу партії «Голос» на Волині. Він є засновником однієї з найбільших волинських ІТ-компаній «Інтернет Девелс» та знаходиться на 60 місці у списку партії. Перед тим, як почати власну справу у 2007 році, чоловік побудував успішну кар’єру у роздрібній торгівлі.

Віктор Левандовський
Віктор Левандовський

Читайте такожКазус Шкітера: як молодий політик з Луцька втратив «Голос» за дві доби 

АНДРІЙ ГАВРИЩУК, ПАРТІЯ «ГОЛОС»

Кандидатом у депутати від партії  «Голос» також є голова Волинської обласної організації «Асоціація прав захисту молоді Волині» Андрій Гаврищук. Він 130-й у списку партії.

На сайті Волинського обласного осередку партії «Народний Фронт» біографія Андрія Гаврищука розміщена у розділі «Керівництво».

Народився 11 грудня 1986 року у місті Луцьк.  Навчався на очному відділенні Волинського інституту імені В. Липинського Міжрегіональної академії управління персоналом за спеціальністю «правознавство», спеціалізація «комерційне та трудове право».

Андрій Гаврищук
Андрій Гаврищук

З лютого 2006 по березень 2007 року працював у Волинській обласній громадській організації «Асоціація захисту прав молоді Волині» на посаді керівника юридичної служби.

З березня 2007 по вересень 2008 року в ТОВ «Консалтинг та Адвокасі»  – на посаді юрисконсульта. У 2009 року його облрали головою Асоціації захисту прав молоді Волині, де працює по сьогодні.

ПАВЛО ДАНИЛЬЧУК, ПАРТІЯ «ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ»

У 22 мажоритарному окрузі (Луцьк) від партії «Громадянська позиція» балотується депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Народився 30 червня 1985 року в селі Торговиця Млинівського району Рівненської області.

У 2002 році закінчив з відзнакою Торговицьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. У 2007  закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки за спеціальністю «політологія» та отримав ступінь «магістра».

Павло Данильчук
Павло Данильчук

Займається громадською діяльністю. З 2003 року працює у громадських організаціях міста Луцька та Волинської області. З 2007  по 2010 – спеціаліст І категорії відділу у справах сім`ї та молоді департаменту молодіжної політики та спорту Луцької міської ради.

З 2010 року працював директором Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання молоді та обраний депутатом Луцької міської ради за списком партії «За Україну!».

Був керівником фракції «За Україну!»  до її ліквідації. Пізніше став головою постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

У 2014-2015 році очолював Правий Сектор Волині. А в 2015 балотувався на посаду Луцького міського голови та був обраний на місцевих виборах депутатом Луцької міської ради за списками партії «Громадський рух –  Народний контроль».

ВОЛОДИМИР КРАВЦЕНЮК, «РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА»

Голова волинської організації «Радикальної партії Олега Ляшка» Володимир Кравценюк є на 17 місці у списку.

Володимир Кравценюк – підприємець, генеральний директор туристичної компанії «Одісей 2012». Закінчив Київський національний лінгвістичний університет за  кваліфікацію магістра філології та став викладачем німецької та англійської мов та зарубіжної літератури, після чого здобув іще одну вищу освіту та кваліфікацію магістра економіки.

Володимир Кравценюк
Володимир Кравценюк

Пройшов лідерську програму Co-Serve International (Портленд, США). Пізніше захистив дисертацію в галузі політології та став кандидатом політичних наук. Вільно володіє англійською, польською та німецькою мовами. Має туристичну компанію, якою керує з 2011 року.

АНДРІЙ КОЗЮРА, ВО «БАТЬКІВЩИНА»

На XIV з'їзді партії ВО «Батьківщина» кандидатом у нардепутати на мажоритарному окрузі №20 висунули депутата Луцькради Андрія Козюру.

Народився 6 червня 1979 року у місті Любомль Волинської області.

У 1996 року закінчив Луцьку ЗОШ № 25 з відзнакою. Отримав повну вищу освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка у 2001 році за спеціальністю «правознавство» та здобув кваліфікацію юриста. 

З травня 2001 по серпень 2001 працював директором ТзОВ «ІнтерБізнес» у місті Луцьк.

З серпень 2001  – вересень 2004 був консультантом  ТзДВ «Континіум-Траст-Компані».

Займався індивідуальною адвокатською практикою з листопада 2003. 

Андрій Козюра
Андрій Козюра

З травня 2002 року – березень 2006 року працював помічником-консультантом народного депутата України Слабенка Сергія Івановича. У березні 2005 року був членом та заступник голови Луцької міської організації Народного Союзу «Наша Україна». 

Під час парламентських виборів 2006 року працював юрисконсультом обласного штабу виборчого блоку «Наша Україна».

Був депутатом Луцької міської ради V-го скликання та керівником фракції «Наша Україна» з червня 2006. Став секретарем постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру. У листопаді 2006 року –  голова громадської організації «Луцька міська піклувальна рада», а з грудня – член Ради підприємців при Луцькому міському голові. Спільно з Волинською обласною громадською організацією «Волинська обласна лікарняна каса» у 2007 році започаткував проект «Подаруй мені життя», розрахований на соціально незахищені верстви населення.

Також працював заступником  керівника Волинського регіонального штабу Виборчого блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» з юридичних питань липень – жовтнь 2007. З грудня того ж року став головою громадської організації «Громадська ініціатива»

У  травні 2008 року був генеральним директором юридичної компанії «Ліга Права». Також став членом громадської ради при Луцькій міській дитячій поліклініці у 2008 році. Та працював помічником-консультантом народного депутата України Володимира Карпука з серпня 2008 року.

Вдруге обраний депутатом Луцької міської ради у жовтні 2010 року. Андрій Козюра був керівником фракції «Наша Україна» та членом постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

З липня 2013 року –  член фракції «Батьківщина» у Луцькій міській раді, обран депутатом Луцької міськради за списками ВО «Батьківщина» у 2015 році.

За матеріалами відкритих джерел зібрала Анна ІВАНОВА

Коментарі
13 Червня 2019, 00:08
про Миколу Давидюка від партії“Голос”
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024