стрічка

Казус Шкітера: як молодий політик з Луцька втратив «Голос» за дві доби

11 Червня 2019, 21:05
Тарас Шкітер зі Святославом Вакарчуком 4660
Тарас Шкітер зі Святославом Вакарчуком

Про те, що Співзасновник руху «Свідомі» Тарас Шкітер буде балотуватися у Верховну Раду від політсили Святослава Вакарчука «Голос» стало відомо надвечір 8 червня. Інформацію про це розмістили на офіційному сайті партії. А вже наприкінці доби 10 червня хлопець заявив, що відмовляється від своїх намірів, аби не кидати тінь на команду співака.  

Район.in.ua зібрав усе, що відомо про цю ситуацію.

ХТО ТАКИЙ ТАРАС ШКІТЕР?

28-річний лучанин, який здобував освіту стоматолога, працює пліч-о-пліч з депутатом Луцької міської ради від БПП «Солідарність» Андрієм Покровським.

Тарас Шкітер є керівником ТОВ «Інформаційне агентство «Конкурент», є продюсером  та ведучим ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE», позиціонує себе як співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ». 

У день журналіста Тарас Шкітер заявив, що призупиє свою діяльність у ЗМІ і хоче спробувати себе у політиці. Хоча юридично з керівництва згаданим виданням Шкітера станом на 6.06.2019 і до моменту публікації матеріалу ніхто не виводив.

Та і до заяви уже було зрозуміло, що Тарас Шкітер не просто так став частим гостем політичних ток-шоу на центральних телеканалах. Інтригою тільки залишалося під чиїм брендом він буде балатуватися.

Більше про діяльність Тараса Шкітера та його заяви у ЗМІ читайте у публікаціях видання Район.Луцьк.

ЯКИЙ СКЕЛЕТ У ШАФІ ЗАВАДИВ МРІЇ ПРО МАНДАТ?

Тривалий час у вільному доступі була публікація на сайті політичного руху Віктора Медведчука «Український вибір» , що Тарас Шкітер був «виступаючим» від цієї політсили на круглому столі «з питань цивілізаційного вибору».

Через декілька років Український вибір почистив на сайті згадки про регіональні осередки. Зникла інформація і про згадану подію у Луцьку. Однак, залишилися передруки на інших інтернет-ресурсах, пов”язаних з «Українським вибром».  Інформацію з одного такого сайту вранці 9 червня оприлюднило поважне видання «Український тиждень». А луцька журналістка Мар’яна Метельська навіть відновила публікацію, яку знесли з офіційного сайту «Українського вибору»




ЯКИЙ РЕЗУЛЬТАТ РОЗГОЛОСУ ПІКАНТНИХ ДЕТАЛЕЙ БІОГРАФІЇ ПОЛІТИКА?

Спершу Тарас Шкітер звинувати пресу у брехні і манупуляціяї, мовляв, він на круглий стіл ходив, але був і залишається прихильником євроінтеграції України. 

10 червня Шкітер припустив, що «не шкодували грошей і сил ті, хто не хоче приходу до влади молодих політиків». 

Врешті він повідомив, що не подаватиме документів для реєстрації кандидатом від партії Голос, «щоби брехлива інформація не зашкодила Святослав Вакарчук та його команді на прийдешніх виборах». Згодом у ряді ЗМІ з'явився натяк, що Тарас Шкітер «не здасться без бою з маніпуляціями та неправдою».

ОНОВЛЕНО. Вранці 12 червня партія «Голос» офіційно повідомила, що з переліку кандидатів Тараса Шкітера виключили. 

«Журналісти руху «Чесно» надали докази того, що кандидат у Волинській області Тарас Шкітер(висувався по округу №22) був пов'язаний із діяльністю партії «Український вибір» Віктора Медведчука у Луцьку», – йдеться на офіційному сайті «Голосу». 
 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024