стрічка

Десять історій, які «підірвали» мережу Район.in.ua у 2020 році

31 Грудня 2020, 17:00
5772

Рік білого пацюка виявився для мережі Район.in.ua непростим, проте плідним. Попри негаразди, зумовлені коронавірусною кризою, редакція реалізувала чимало успішних проєктів. 

Сотні тисяч новин, тисячі статей, безліч фотографій, сотні відео та подкастів завойовували увагу читачів. У 2020 році аудиторія мережі Район.in.ua досягла мільйонного показника на місяць.

У останній день року пропонуємо згадати матеріали, які завоювали чималу увагу читачів. Сортуємо їх у хронологічному порядку.

***

Толіч. Як вихователь із Коршовця 14 років «грається» у пісочниці – 6 519 переглядів.

Олександр Гоцик ламає стереотип щодо, так би мовити, «жіночої» професії вихователя і пишається своєю роботою. Він – саме той «вусатий нянь», який став зіркою й улюбленцем преси 14 років тому. Адже був першим у Луцьку чоловіком-вихователем.

«Рай можна здобути лише у боротьбі», – реабілітований упівець Петро Мартинюк – 4 042 перегляди.

Дев’яносто восьмилітній повстанець Петро Пилипович Мартинюк на псевдо «Дуб» – учасник бою на горі Кучма, що в урочищі Вовчак. Вовчак – волинська «колиска» Української Повстанської Армії. 

Урочище (а колись і однойменний хутір) розташоване у лісі між Турійськом та Володимиром-Волинським. Сьогодні там силами місцевих ентузіастів і влади створили музей-скансен, проводять вишкіл патріотичної молоді, фестивалі повстанської пісні.

Як живуть маленькі волиняни з рідкісними захворюваннями – 4 326 переглядів

Орфанні або рідкісні хвороби – ті, які в популяції трапляються вкрай рідко, хоча статус орфанності кожна країна визначає сама. Наприклад, в США один випадок захворювання на 200 тисяч уже вважається рідкісним. В Україні ж чіткого визначення не встановили. 80% орфанних хвороб зумовлені генетично.

Їх складно навіть діагностувати, не кажучи вже про лікування та підтримувальну терапію, а вилікувати неможливо в принципі, адже способу «замінити» пошкоджений ген наука поки не винайшла. Встановлений орфанний діагноз повністю визначає подальші цілі батьків та спосіб життя родини. 

Півонії для Дюймовочки, або Історії з Волинської інфекційної лікарні – 4 186 переглядів

Перших пацієнтів з підозрою на коронавірус Волинська обласна інфекційна лікарня прийняла 8 березня – за кілька днів до оголошення в області карантину.

Відтоді потік хворих збільшувався і залишається високим до сьогодні. За три місяці у лікарню госпіталізували понад 300 людей з підозрою на COVID-19. Комусь – статистика, медикам – щоденна робота.

«Моя смерть взрывам не помеха»: все, що відомо про «луцького терориста» – 7 722 перегляди.

Ранок у Луцьку 21 липня сколихнула новина: рейсовий автобус «Берестечко – Краснилівка» захопив терорист.

Маршрутка опинилася на центральній площі міста – Театральному майдані – під прицілом озброєного чоловіка.

«Поспішаю жити». Історія лікаря Олега Самчука – 10 054 перегляди

Лікар Олег Самчук доводить, що якісна медицина – це не лише про Німеччину чи Швецію, а й про Україну. Він здивував усю країну, вивівши медичне об’єднання у райцентрі на новий рівень.

Завдяки йому Ковельське МТМО стало першим районним медзакладом в Україні, який отримав ліцензію на трансплантологію, та першим за останні 15 років, де пересадили серце.

Фудбренди з Демидівки: як снеки та хрін стали сувенірами – 5 483 перегляди.

У невеличкому містечку на Рівненщині вже понад 50 років працює завод, на якому за час існування виробляли різні смаколики. Наразі виробництво зосередилося на двох продуктах. Один із них – хрін за сторічним рецептом. Інший – снеки з Америки, які готують зі свинячих шкірок.

Частенько маленькі банки з гострим й корисним, яскравим за кольором і смаком українським хроном з Демидівки їдуть сувенірами за кордон і швидко знаходять там поціновувачів.

Прокидався на тренування о четвертій, – Василь Гілянчук виборов медаль на Всесвітніх іграх військовослужбовців – 6 450 переглядів.

Уродженець Острога Рівненської області Василь Гілянчук – випускник місцевого обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені К. І. Острозького, Майстер спорту, член збірної команди України з поліатлону, офіцер десантно-штурмових військ.

Василь – спортсмен і рекордсмен. Найбільше його досягнення – бронза на VII Всесвітніх іграх серед військовослужбовців.

Бізнес на «пекінці». Репортаж з капустяного поля на Волині – 5 426 переглядів.

Село Хорохорин Луцького району відоме не тільки полуничними, а й капустяними плантаціями. Понад десять років тому житель села Віталій Карпович привіз технології вирощування з Польщі.

Зараз пекінську капусту тут садять і агрокомпанії, і фермери-одноосібники.

Конфлікт на Старовижівщині: амбулаторія є, працювати нікому – 12 931 перегляд.

Три тижні Смідинська амбулаторія загальної практики сімейної медицини працює без лікарки. Її перевели до амбулаторії у Старій Вижівці. Тепер жителям громади за медичною допомогою потрібно їхати туди.

Керівниця «первинки» каже, що голова ОТГ «вижила» медика. Очільниця громади це заперечує.

 

Шановні наші читачі!

Щиро вітаємо вас із прийдешніми святами!

У новому році зичимо вам якомога більше радісних подій і хороших новин! Такого бажаного миру – для країни. Добра, тепла і здійснення мрій – кожному з вас!

Дякуємо, що читаєте нас!

Щиро ваша редакція Район.in.ua

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024