стрічка

Як у Маневичах працює електронна «Поліклініка без черг»

14 Листопада 2018, 08:45
Тетяна Самчук 1911
Тетяна Самчук

Уже рік «Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» приймає пацієнтів за допомогою електронної черги.

Люди можуть записатися до лікаря самостійно через інтернет і за допомогою мед-реєстраторів. Аналогічно можна відміняти чи переносити такі записи.  Головна лікарка районної «первинки» Тетяна Самчук, розповіла для Район.Маневичі про перші підсумки роботи електронної черги.

Тетяно Миколаївно, розкажіть чому вирішили запровадити інноваційну систему у Маневицькому районі?

Медичну інформаційну систему «Поліклініка без черг» використовуємо ще з жовтня 2017 року. Маневицький заклад вирішив скористатися послугами цієї МІС, щоб покращити умови надання первинної медичної допомоги, запису пацієнтів до лікаря, а також зменшити скупченість пацієнтів під кабінетом лікаря.

А як вплинуло запровадження електронних черг на робочий графік лікарів?

Позитивно, це дало можливість регулювати потік пацієнтів. Також відповідно до кількості записів пацієнта є можливість коригувати  графік лікаря відповідно до кількості записів пацієнтів на прийом. Лікар наперед знає скільки людей очікувати.

Скільки пацієнтів вже користуються системою? 

На сьогодні в систему внесено 11 458 жителів району, всього пацієнтів – 3 811. Всього прийомів – 7 717, Середній час прийому від 4 до 6 хвилин.

Яким чином зараз можна записатися до лікаря в Маневичах?

Зараз до лікаря можна записатися в реєстратурі, медичному закладі або через інтернет.

Як можна скасувати свій візит, якщо змінилися плани або людина помилково вибрала не той час або день?

Відмінити запис до лікаря можна перетелефонувавши в реєстратуру, медичний реєстратор анулює запис, або це можна зробити самостійно з особистого кабінету через Інтернет.

Тетяно Миколаївно, а які зміни відбулися для лікарів та взагалі для всього медичного закладу?

За підтримки районної влади заклад отримав нову оргтехніку, також зробили внутрішню мережу і підключили оптоволоконний Інтернет.  Для закладу позитив у розвантаженні приміщень амбулаторії та уникнення скупчення людей під кабінетами.

Чому система є зручною для лікарів і в чому для пацієнтів?

Для пацієнта система є зручною тому, що не потрібно йти і шукати лікарів по амбулаторії, зайшовши до особистого кабінету онлайн, пацієнт бачить графіки роботи лікарів, а також вільні години прийому лікаря. Також самостійно можна записатися до будь-якого лікаря. Навіть прийшовши в амбулаторію мед-реєстратор надасть вам повну інформацію про графіки роботи лікарів, а також запропонує записати на прийом до лікаря і розповість про вільні години прийому. Пацієнт має можливість вибрати зручний часу для запису на прийом до лікаря.

Андрій РИБАЧУК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024