стрічка

Рукодільниця з Любомльщини вкладає частинку душі у кожен виріб

08 Лютого 2019, 15:01
Тетяна Тахасюк 1889
Тетяна Тахасюк

Тетяна Тахасюк працює у садочку з особливими дітками і ділиться з ними не лише своїм вмінням, а й любов’ю.

Як зробити оселю по-особливому затишною? Здавалося б, нічого надзвичайного, все просто. Люди прикрашають свій дім так, щоб кожному члену сім’ї було зручно та комфортно. Хоча смаки не завжди збігаються. Найпростіше купити в магазині все, що подобається, але краще створити затишок своїми руками, оточити себе речами, які виготовлені з любов’ю.

Тетяна Тахасюк із селища Головне займається хендмейдом – творить оригінальні речі без використання механізованих чи автоматизованих технологій. Вона вкладає у кожен виріб частинку душі, – пише газета «Новий погляд+».

«Навчалася в Головненській школі. Закінчила географічний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Туди вступати мені не хотілося, але батьки вмовили. А в цьому році закінчую Камꞌянець-Подільський національний університет, буду дипломованим логопедом», − починає розмову майстриня.

Тетяна працювала в селищній школі, але не за спеціальністю. Вела гурток «Шкільне лісництво». Потім вийшла заміж, далі − в декрет.

«Із 2016 року, як з’явилася вакансія вихователя у Головненській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», працюю у садочку з особливими дітками. Вони, мов янголята, потребують тепла і розуміння. Хочуть навчатися чомусь новому. На гуртку «Усе пізнай, всього навчись!» ми робили маленькі, але такі важливі, приємності для найдорожчих людей. Я намагаюся допомогти їм і зарадити, на погляд дорослих, дрібним проблемам та тривогам», – продовжує рукодільниця.

Ця робота Тетяні до душі, бо тут поєднується любов до дітей і рукоділля. А почалося все також зі школи. Хотілося на конкурси щось гарне виготовити, але, на жаль, не було з чого. На светриках не лишалося жодної намистинки: всі відрізувала, щоб створити оригінальний виріб.

«Пам’ятаю, якось потрапила до рук і мамина кофтина. Вона, коли побачила мою «творчість», добряче насварила. Потім, як з’явилася можливість, купила трішки стрічок. Спробувала з них щось зробити, але так, щоб ніхто не бачив і не знав. Вийшла квіточка, за нею – друга, так з’явився на світ мій перший букет. Показала рідним – вони схвалили. І понеслося… Бажання було, а ідей теж хоч відбавляй. Зробила кілька речей, почала виставляти в інтернеті. Приємно вразило те, що людям сподобалися мої вироби, так з’явилися перші замовлення. Ну, і, звичайно, це стимулювало й надихало. Тим більше, що ручна праця, приносить мені надзвичайну насолоду», − згадує з усмішкою Тетяна.



Таня робить гарні новорічні віночки і композиції. Їх побачила вперше ще в дитинстві, коли їздила з батьками в Польщу, тоді ж виготовила собі схожий. Цьогоріч перед Різдвяними святами в неї було багато замовлень. Три з останніх потрапило навіть за кордон.


«Влітку, як відкрили пішохідний перехід в Адамчуках, вирішила повезти свої вироби туди. Надіялася, що вони зацікавлять наших сусідів, не помилилася: розкупили всі! Квіткові композиції особливо популярні перед жіночим святом. Минулого року багато моїх творінь з’явилося у любомльчан, відправляла й у Володимир-Волинський», − задоволено продовжує розмову вміла рукодільниця.

Восени Тані прийшла ідея декорувати посуд для свяченої води, що стало більш актуальним на Водохреща. Не дивилася ніяких майстер-класів в інтернеті, просто сама, як уявляла, так і зробила. Сподобалося багатьом. Оздобила вже більше 30 посудин.


Жінка ще й закохана в кулінарію: пече смачні солодощі та частує ними рідних і гостей.

Фантазія Тетяни Тахасюк не має меж. У неї в запасі ще чимало ідей, які із задоволенням втілить у життя кожного, хто захоче мати вдома оригінальну річ.








Ірина МАЇЛО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024