стрічка

У Ковелі збирають гроші для бійця АТО, якого автомобілем збив мажор

11 Вересня 2018, 15:22
Дмитро Голярчук 1171
Дмитро Голярчук

Вчора ввечері, 10 вересня, на вулиці Володимирській у Ковелі проводився слідчий експеримент, внаслідок чого були тимчасово перекриті вулиці.

Про це пише Ілля Лихотоп на своїй сторінці у Фейсбук.

Поліцейські перекрили вулицю на Володимирській для проведення слідчого експерименту
Поліцейські перекрили вулицю на Володимирській для проведення слідчого експерименту

Ця історія розпочалась у липні 2018-го. Постраждалий хлопець Дмитро Голярчук повертався з роботи додому на роликах, близько 22-ї години вечора. Перед пішохідним переходом зупинився та не дійшовши до середини дороги, як відчув удар машини:

«Я подивився наліво, не було нікого та направо, там їхала машина паралельно зупинці – я почав рух, за цей час можна було спокійним темпом перейти дорогу. В мене не було на думці, як винуватець зараз каже – кинутись під машину, звести рахунки з життям, мені життя моє дороге. Він збив мене, я встав підійшов до трави, я свідомість не втрачав, впав, бо почала кружитись голова. Він почав мене тягнути до машини – пропонувати там допомогу, завезти в лікарню, я відмовився, бо знаю, як потрібно поступати при аваріях», – згадує Дмитро.

Після цього Дмитро викликав швидку: «Приїхала швидка – забрала мене. На швидкій мені розрізали штани і там було видно кость, все було вивалено назовні. Мені збирали ногу, викликали лікаря. На ранок почала боліти голова, зробили МРТ – лікар сказав, що потрібно робити операцію».

Як пригадує свою операцію постраждалий вже потім: «Почали робити операцію, я почав втрачати кров. Мені приходили з роботи здавали кров. Зробили операцію, за період часу, що я був в лікарні винуватець аварії навіть не прийшов, хоча я був там аж місяць».

На момент виписки винуватець Артем Ковчегін все-таки вирішив прийти і сказав: «Я там все оплачу, розберемось». Як згадує Дмитро – ні на момент, коли він попав в лікарню, ні на момент, коли він лежав в ній – винуватця не було покарано, а навпаки його бачили за кермом вже іншого автомобіля: «Він може спокійно собі ввечері виїхати відпочити, кажуть, що його бачили вже за кермом іншого автомобіля».

«10 вересня 2018 року на перехресті вулиць Володимирська – Княгині Ольги проводились слідчі дії. Було перекрито всі дороги, які вели до перехрестя. На слідчих діях був присутній потерпілий. Як розказують люди, які допомагають потерпілому: «Винуватець прикривається татовим карманом, в останнього гроші випадають з кишень і вони можуть собі дозволити мати адвокатів, які «відмажуть» його від цього. Просто навіть не по людськи так робити», – пише Ілля.  

Дмитро також розповів про зустріч із винуватцем аварії: «Той, хто збив, хотів зустрітись, я прийшов і сказав йому – я не хочу наживатись, мені просто потрібно повернути кошти, які я позичив, потратив на лікування. За весь час він не допоміг мені ніяким чином».

 



 

Дмитро Голярчук – учасник АТО, який проходив службу в 101 окремiй бригадi і зараз Всеукраïнська спiлка учасникiв бойових дiй «Побратими Украïни» та волонтери оголосили терміновий збір грошей на операцію для 23-річного хлопця.

Про це повідомляється на сторінці Ковельського центру допомоги 51 ОМБР у Фейсбук.

«Дмитру терміново треба зібрати 20 000 гривень на пластину, щоб закрити частину черепа під час операцiі... Хлопці пишуть, що в липні з 23-річним Дімою сталася трагедія: «Наш побратим Голярчук, рухаючись ввечерi з роботи був збитий на пішохідному переході і отримав тяжкі ушкодження черепу... людина, яка скоïла ДТП та наїзд на пішохода, нiякоï допомоги постраждавшому не надає, в лікарні не з`являється ... Слiдство ще триває і ми зробимо все, щоб правосуддя все розставило на свої місця! За місяць лікування в лікарні кошти сім’ї і зібрані друзями після трагедії швидко скінчилися... А попереду знову операція на череп... Тож, просимо не лишати Дмитра сам на сам з бідою і допомогти грошима на придбання пластини... Кошти бійцю потрiбнi термiново!!!!», – йдеться у дописі.  

Небайдужі можуть перерахувати кошти на номер банківської картки у ПриватБанку:
5168 7573 6830 7619 – Голярчук Д.М. 

 



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024