стрічка

Палаюча вежа та картини під дощем: ТОП-5 локацій «Ночі у Луцькому замку»

09 Вересня 2018, 12:12
Ніч у Луцькому замку 2139
Ніч у Луцькому замку

Цьогорічна «Ніч у Луцькому замку» минула під зливою і пильним поглядом янголів, що півгодини висіли на вершині в'їздної вежі, а потім довго і урочисто звідти спускалися. Атракцій для гостей було чимало, тож часто доводилося розділяти увагу і активно крутити головою в протилежні боки, аби не пропустити раптом чогось цікавенького.

Журналісти Район.Луцьк підібрали для Вас ТОП-5 цікавих і неповторних локацій фестивалю, які вражали найбільше!

КРИЛАТА ФОТОЗОНА

Ця безмежно мила і світла локація підкорила серця наших журналістів та ще кількасот лучан, що проходили повз. Під стінами замку побудували справжню Країну янголів. Пишні підсвічені крила, казковий світлий фон та багато-багато янголів від луцької мійстрині Катерини Новак стали приємним відкриттям вечора.

Крилата фотозона
Крилата фотозона

ВОГНЯНА ГАЛЯВИНА

А поруч із янголами, на галявині, обгородженій стрічкою, на лучан чекало яскраве вогняне шоу! Спершу, однак, про це можна було тільки здогадуватися. Добру частину фестивалю ця локація була собі ткою звичайнісінькою інсталяцією із величезними кулями, контурами старих церков та сердечками. Яким же було здивування лучан, коли просто на їхніх очах церкву підпалили! 

До початку вогняного шоу поруч із галявиною зібралося чтільки охоих його подивитися, що вони заповнили весь прохід. Тому коли розвага стартувала, було доволі важко накивати п'ятами тим, хто не готувався до такого екстриму, задихався від диму чи втомився від натовпу.

Містична інсталяція
Містична інсталяція

Вогняне шоу
Вогняне шоу

Лучани спостерігають, як церква горить!
Лучани спостерігають, як церква горить!

СТАРОВИННІ ТЕХНОЛОГІЇ

Екскурсії на фестивалі були розвагою, не менш цікавою, аніж вогняна вечірка зі спаленням церкви. Черги, однак, завжди збиралися поруч із Музеєм старовинних технологій. Річ у тім, що сюди глядачів заманювала цікава інсталяція – наочна демонстрація еволюції Дарвіна (чи, як жартували дотепники, деградації мавпи). 

Наш предок
Наш предок

Всередині, однак, мавп вже не було. Тут  можна було знайти все: від дверних замків із дивними ключами розміром з долоню – до освітлювальних приладів розробки Леонардо да Вінчі. 

На фото - механізм прокладення древньої каналізації
На фото - механізм прокладення древньої каналізації

КАРТИНИ ПІД ДОЩЕМ

А поки всі розважалися, як могли, художники просто під дощем малювали портрети відомих і невідомих лучан. Особливого шарму картинам додавали потьоки, що їх зробив дощ. Від того казкові портрети здавалися ще незвиайнішими. На локації можна було дізнатися про кожного із діячів і діячок, зображених на картинах. 

Навіть картини художників не налякав дощ
Навіть картини художників не налякав дощ

Підмочений портрет луцького лінгвіста
Підмочений портрет луцького лінгвіста

В'ЇЗДНА ВЕЖА

Завершує нашу підбірку одна безмежно яскрава локація, від якої не могли відірвати очей всі, хто перебував у замку. 3D-мапінг – словосполучення дивне, не до кінця зрозуміле і не вельми привабливе. Натрапити на нього у програмі популярного фестивалюбуло доволі неочікувано. А втім, те, що стояло за цим словосполученням, спонукало лучан вигукнути колективне «ох» та «оу», що хвилею прокотилися всією територією. 

Неймовірні речі відбуваються із замкковою вежею
Неймовірні речі відбуваються із замкковою вежею

На в'їздній вежі за кількадесят хвилин показали всю історію найвизначнішої пам'ятки Луцькау масштабах від цегли до космосу. Дуже реалістична проекція показала, яким був ще дерев'яний замок. Згодом із вежею поали відбуватися дивніметаморфози, аж поки на ній не з'яився космос, янгол і святий Миколай. Дивно було спостерігати одне: весь час протягом неймовірно видовищного шоу з вершини вежі звисали двоє «янголів». Чоловіки «зависали» доволі довго, а тому з натовпу можна було часто почути підбадьорливе «стрибай». Всі, однак, замовкли, коли вони нарешті почали скускатися (повільно, не зовсім граційно і з підсвіченими крилами), і врешті стали частиною великої ходи підсвічених янголів від вежі через сцену до протилежної стіни.

Захоплена публіка назвала цю ходу «парадом молі».

«Парад молі»
«Парад молі»

Янголи з вершини вежі
Янголи з вершини вежі

Читайте також: М'ясо, випічка та солодощі: ТОП-5 популярних наїдків «Ночі у Луцькому замку».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024