стрічка

У Гуті Лісівській вирішували подальшу долю будівлі школи

19 Жовтня 2018, 10:16
У Гуті Лісівській провели обговорення подальшої долі будівлі школи 1095 Джерело: Відділ освіти РДА
У Гуті Лісівській провели обговорення подальшої долі будівлі школи

У ЗОШ 1 ступенів села Гута Лісівська, що у Маневицькому районі, з 1 вересня не проводиться навчання через відсутність учнів.

Коли розпочався процес оптимізації шкіл в районі (2016 рік), в цій школі навчалось 15 учнів. Індивідуальне навчання (5 годин на тиждень) швидко переконало батьків, що це не «рівний доступ до якісної освіти» і на 1 вересня 2017 року 8 учнів продовжили навчання в ЗОШ І-ІІІ ступенів села Будки, – повідомляють на сторінці відділу освіти Маневицької райдержадміністрації у Facebook.

У ЗОШ села Гута Лісівська залишився 1-ий клас, в якому навчалось 5 учнів. Вже на 1 вересня 2018 року всі учні шкільним автобусом підвозяться до ЗОШ І-ІІІ ступенів села Будки. Працівники працевлаштовані. Призначений працівник, який слідкує за збереженням майна.

Пропозиція щодо відкриття ЗДО у вивільненому приміщенні, належить голові Маневицької РДА Андрію Линдюку. Він неодноразово бував у цій школі та спілкувався з представниками громадськості. 

В обговоренні взяли участь начальник відділу освіти Валентина Книш, головний спеціаліст Володимир Фурманчук та Віталій Шмигельський, сільський голова села Лісове, на території якої розміщена дана школа.

На обговорення прийшли батьки з маленькими дітьми. Головне питання яке звучало – «коли розпочнеться ремонт і буде дитячий садок?». За ліквідацію школи, як юридичної особи та реконструкцію приміщення під ЗДО проголосували одноголосно (був складений протокол обговорення).











Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024