стрічка

Як у Ківерцях храмове свято відзначив Свято-Покровський собор

17 Жовтня 2018, 12:10
Храмове свято відзначив Свято-Покровський собор 847
Храмове свято відзначив Свято-Покровський собор

14 жовтня храмове свято відзначив Свято-Покровський собор міста Ківерці.  

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Святкову Літургію з нагоди свята очолив настоятель собору, протоієрей Іван Семенюк. У святковому Богослужінні взяли участь й інші священики. Під час літургії лунала молитва за Україну та українське військо.  

По завершенню Богослужіння, відбувся хресний хід навколо храму та фестиваль патріотичної пісні. Ківерчан та гостей міста привітав перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук.

«Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці Вселенський Патріархат остаточно прийняв рішення щодо надання Томосу Українській православній церкві. Сьогодні у Києві, на Софіївській площі, відбувається  подячна  молитва за автокефалію української православної церкви, участь у якій бере і делегація від нашого району на чолі з головою райдержадміністрації Валерієм Ткачуком. То ж, радіємо разом з усім українським народом, адже нарешті історичну справедливість відновлено», – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук.

Повстанські, патріотичні твори лунали у виконанні церковного хору, художніх колективів районного будинку культури ім. М.П.Ковальова,  музичної школи,   гостей із сусіднього, Рожищенського району.

Настоятель храму, отець Іван Семенюк, подякував прихожанам, будівничим, жертводавцям та усім хто прийшов на свято і долучився до його відзначення. 

На території храму працівники центру дитячої та юнацької творчості і еколого-натуралістичного центру міста Ківерці облаштували тематичні фото зони, де кожен зміг зробити світлину на згадку, перед храмом – голова церковної ради  виготовив та встановив повстанський курінь біля якого готувався справжній козацький куліш. Працівники районної бібліотеки підготували фотовиставку «Герої сьогодення» – світлини учасників антитерористичної операції, які захищали та нині захищають незалежність нашої держави.

Ківерчан частували домашньою випічкою та солодощами, гарячим кулішем.

 






















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024