стрічка

У день боротьби з поліомієлітом у Луцьку буде забіг

16 Жовтня 2018, 18:00
875

У Луцьку в межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом влаштують забіг,  конкурс дитячих малюнків, перегляд 3D фільму та інші заходи.

Дійство відбудеться 27 жовтня на Театральному майдані, початок о 9:30, — повідомили організатори.

Тема акції — запобігання поліомієліту. Вона є актуальною для України, оскільки досі перебуває в переліку країн, де зберігається ризик спалаху поліо через низький рівень охоплення щепленнями. 

Окрім забігу, на Театральному майдані відбудеться конкурс дитячих малюнків, перегляд 3D фільму, майстер-клас «Числографіка» та виступи на тему вакцинації. 

Також 24 жовтня відбудуться лекції в Луцькому та Ківерцівському медичних коледжах. Тго ж дня в школах Луцька відбудться уроки на тему «Всесвітній Поліо День».

«Ми закликаємо усіх, кому небайдужа безпека наших дітей і суспільства в цілому, долучитися до відзначення Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом, щоб сприяти вирішенню проблем з доступністю вакцини та роз’ясненню батькам важливості профілактичних щеплень від поліо. Ми наближаємось до історичного моменту - знищення (ерадикації) вірусу поліомієліту на планеті Земля! Проте нам залишився один крок - зробити щеплення своїм дітям, щоб не залишити жодного шансу для вірусу», — кажуть організатори.

Ініціатор проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби з поліо в Україні – Ротарі в Україні, партнер — ГО «Батьки за вакцинацію» за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.


 

Довідка

Головною гуманітарною програмою Ротарі є END POLIO NOW (Фонд Polio Plus), метою якої є остаточне викорінення поліомієліту у світі. З початку роботи всесвітньої ініціативи Ротарі та партнерів (ВООЗ, ЮНІСЕФ, Фонд Білла і Мелінди Гейтс та CDC Центр по контролю и профілактиці захворювань США)  GLOBAL POLIO ERADICATION INITIATIVE, з 1985 року, поліомієліт був викорінений практично у всьому світі завдяки всеосяжній вакцинації дітей. Завдяки зусиллям Ротарійців та їхніх партнерів хвороба, яка ще 50-100 років тому вбивала або залишала інвалідами сотні тисяч дітей, на сьогодні викорінена на 99,9% і зовсім скоро зникне зовсім.

Своїм успіхом програма по боротьбі з поліомієлітом завдячує мільйонам небайдужих людей по всьому світу, які жертвували свій час, кошти, інтелектуальні та інші ресурси на цю справу.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024