стрічка

Горохівчани молилися у Києві за автокефалію Української православної церкви

16 Жовтня 2018, 13:40
Делегація з Горохівського району 847
Делегація з Горохівського району

На свято Покрови Божої матері, яке було 14 жовтня, делегація Горохівського району на чолі із радником голови райдержадміністрації Юрієм Цинтилевичем взяла участь у подячній молитві за автокефалію Української православної церкви на Софіївській площі у Києві.

Захід ініціювало звернення до Президента України Петра Порошенка відомих громадських діячів Юрія Щербака, Дмитра Павличка та Михайла Слабошпицького. Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої політики, інформаційної діяльності та технологій апарату Горохівської райдержадміністрації.

Першим виступив Президент України, який заявив, що питання Томосу та автокефалії виходить далеко за межі церковного життя.

«Це є питання нашої незалежності. Це – питання нашої української національної безпеки. Це – питання нашої української державності. Це – питання всієї світової геополітики.

Україна не дозволить Кремлю розпалити релігійну війну всередині держави. Сьогодні в Києві на спільну молитву за Єдину церкву, армію і сильну країну зібралися декілька тисяч людей. Автокефалія від Вселенського патріархату — не привід для розбрату, а навпаки, поштовх до єднання», – зазначив Порошенко.

Також перед молебнем виступили предстоятель УПЦ Київського Патріархату Патріарх Філарет, митрополит УАПЦ Макарій та інші представники духовенства.

Читайте також: 5 важливих тез, які волинянам варто знати про церковні рішення у Стамбулі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024