стрічка

Про що говорив селищний голова Любешева на зустрічі з учасниками АТО

16 Жовтня 2018, 13:29
Любешівський селищний голова Олег Кух 938 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Любешівський селищний голова Олег Кух

Тези виступу голови Любешівської селищної ради Олега Куха на зустрічі з  учасниками АТО.

Зустріч відбулася в Любешеві напередодні Дня захисника України, – повідомляють  на сайті Любешівської ОТГ.

Олег Кух, зазначає автор повідомлення, ініціював надзвичайно важливе питання – земельне.

«Я хочу  щоб усі учасники АТО мали рівні можливості та не були обмежені в доступі до інформації. Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначає пріоритетність виділення земельних ділянок учасникам АТО. На сьогодні в селищній раді в черзі на безкоштовну землю для індивідуального житлового будівництва перебуває майже чотири сотні жителів Любешівщини, з них більш як сто – учасники  АТО. Хоча законодавством визначено першочергове право цієї категорії пільговиків на отримання землі, насправді є чимало об’єктивних проблем та перепон. Найперше це те, що фактично не залишилось вільної землі. По-друге - селищна рада розпочала роботу з генеральними планами окремих населених пунктів», – сказав селищний голова, закликаючи учасників зустрічі висловлювати своє бачення цієї проблеми.

Відтак присутнім наочно, за допомогою електронних карт, показали земельні ділянки, на які можуть претендувати учасники АТО, а на які – ні, оскільки триває виготовлення детального плану окремих територій селищної ради.

Позаяк селищна рада представляє інтереси всієї об’єднаної  громади, тому зобов’язана думати про подальший її розвиток та  перспективу на майбутнє. І якщо зараз роздати наявні земельні ділянки, то в недалекому майбутньому раді доведеться викупляти «свою» ж таки землю в тих, кому роздала її сьогодні на безоплатній основі. І робити це за кошти громади. 

Таку позицію селищного голови підтримали учасники АТО, окремі з них висловилися позитивно  щодо намірів та дій селищної ради, адже земля для будь-якого населеного пункту – це насамперед поступальний розвиток.

Окрім того, Олег Кух повідомив, що селищна рада розглядає можливість будівництва багатоквартирних будинків на території Любешева, вивчає питання електрифікації нових житлових масивів за кошти місцевого бюджету з обов’язковою умовою їх повернення. На думку голови громади, це дасть можливість забудовникам не залежати від сусіда, який «з тих чи інших причин не будується». 

Підсумовуючи сказане, селищний голова наголосив, що завжди відкритий до ефективного спілкування та готовий до діалогу  для вирішення будь-яких проблемних питань.

Читайте також: «Любешів: влада зустрілася з АТОвцями».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024