стрічка

У Ківерцівському районі збільшилась кількість хворих на діарейні захворювання

15 Жовтня 2018, 16:48
У Ківерцівському районі збільшилась хворих на діарейні захворювання 845
У Ківерцівському районі збільшилась хворих на діарейні захворювання

Аналіз інфекційної захворюваності свідчить про напружену епідемічну ситуацію, як в Україні, так і в області.

Про це повідомляється на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

В області зберігається тенденція до росту захворювань діарейної групи, кількість їх збільшилась на  6%. Найвищі рівні захворювань в Ківерцівському, Локачинському, Луцькому, Ратнівському районах та у місті Луцьку.

Зареєстровано 5 спалахів гострих кишкових інфекцій, чотири з котрих пов’язані з сальмонельозом, один з вірусним  гепатитом А, всього захворіло 72 особи, з них 16 дітей. 80% спалахів пов’язані із закладами громадського харчування.

Охоплення плановими щепленнями проти кору (вакцинація в 1 рік та ревакцинація у 6 років) у 2018 році в цілому по області задовільне. Нижчі від середньообласних показники у Ківерцівському, Шацькому, Любешівському, Горохівському, Володимир-Волинському районах та місті Луцьку. Проте, на щеплення поза календарем підлягають ще понад 9 тисяч дітей, котрі не отримали  вікові щеплення  в минулі роки. Недовиконання плану серед цих вікових груп зафіксовано в Горохівському, Ківерцівському, Рожищенському, Луцькому районах та Луцьку.

В даний час на Волині наявна достатня кількість вакцини проти кору (Пріорикс Бельгія), основною причиною нещепленості дітей є відмови батьків.

На стабільно високому рівні є захворюваність лаймбореліозом, особливо у місті Луцьку (з початку року 8 випадків), Ковельському та Ківерцівському районах (по 4), в інших районах по 1 – 2 випадки. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024