стрічка

Ратне: підсумували підготовку району до осінньо-зимового періоду

15 Жовтня 2018, 13:08
У Ратному підсумували підготовку району до осінньо-зимового періоду 1177
У Ратному підсумували підготовку району до осінньо-зимового періоду

Про хід підготовки до роботи господарського комплексу району в осінньо-зимовий період 2018-2019 років вели мову керівники галузей на нараді у голови райдержадміністрації Андрія Харламповича.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук поінформував про стан справ по галузях. Про це інформує відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Освітня галузь: відділом освіти, молоді та спорту Ратнівської райдержадміністрації організована та завершена підготовка 16 закладів загальної освіти, один – дошкільної та три – позашкільної освіти. Котельне господарство готове на 76 %: підготовлено 16 котелень, ще на п'яти вирішується питання щодо облаштування вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних. 

Протягом підготовчого періоду провели необхідні ремонтні роботи освітніх закладів, у тому числі і заміна вікон на металопластикові НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня – дитячий садок» села Сільце (246,12 тис. грн) та ЗОШ І-ІІ ступеня села Краска (134,4 тис. грн) за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та при співфінансуванні з місцевих бюджетів. Загальний ж обсяг коштів, що використали на реалізацію підготовчих заходів, становить 1 млн. грн. 

Заготівля твердого палива проведена на:

  • 49 % - по торфобрикету (заготовллено 320 тонн з 650 тонн);
  • 62 % - по дровах (заготовлено 1050 м³ з 1700 м³);
  • 50% - по вугіллю (заготовлено 60 тонн з 120 тонн).

У галузі медицини: 36 закладів охорони здоров’я комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської районної ради готові на 95 %. Загальна потреба у твердому паливі на опалювальний сезон 2018 – 2019 років становить: 31 т торфобрикету (заготівля не розпочата), 154 м³ дров (заготовлено 154 м³).

Не вирішеними ж для комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» лишаються питання:

  • відсутності коштів на закупівлю торфобрикету;
  • проведення капітального ремонту Кортеліської амбулаторії;
  • відсутності приміщення для зберігання твердого палива ФАПу села Замшани.

Підготовка Ратнівської центральної районної лікарні сьогодні триває. Проте, для забезпечення стабільного функціонування найбільшого лікувального закладу району є необхідність у проведенні ремонтних робіт, а саме:

  • встановлення димової труби (орієнтовна вартість 530 тис. грн);
  • влаштування механізованої подачі тріски (палива) (вартість 1 – 2 млн грн);
  • обладнання пневмопіддувів (орієнтовна вартість 100 тис. грн);
  • проведення пневмоочистки котлів (орієнтовна вартість 100 тис. грн);
  • встановлення двох насосів для підняття води із артсвердловин (60 тис. грн);
  • здійснення заміни запірної арматури для систем опалення та водопостачання (орієнтовна вартість 10 тис. грн).

Для потреб Ратнівської центральної районної лікарні в опалювальному сезоні 2018 – 2019 років заготовили 21,8 тонн тирсобрикетів, 28,5 тонн торфобрикету (4 % від загальної потреби) та 405,1 м3 дров (58 % від потреби).

Галузь культури: в районі функціонує 35 будинків культури та сільських клубів, 27 бібліотек, Кортеліський історичний музей, Ратнівська дитяча музична школа та філіали. 

Три заклади культури та дві котельні знаходиться на балансі відділу культури Ратнівської райдержадміністрації, де сьогодні триває підготовка до опалювального сезону. Інші приміщення закладів культури району – на балансі сільських та селищних рад (у тому числі ОТГ). За останньою інформацією завершені заходи з підготовки 34-х таких приміщень (у тому числі заклади культури ОТГ). В цьому році вдалося провести ремонт внутрішньої системи опалення будинку культури села Жиричі (5,4 тис. грн).

Загальна кількість дров, що необхідна для забезпечення балансових приміщень сільських рад (без ОТГ), становить 154 м 3, обсяг заготівлі – 119 м3.

Самарівська ОТГ: об’єкти соціально-культурного призначення Самарівської сільської ради (ОТГ) вже підготовлені до опалювального сезону 2018 – 2019 років, а це п'ять навчальних закладів, шість закладів культури та дев'ять – охорони здоров’я, а також адміністративні приміщення, що становить 100 % від запланованих показників.

Що стосується підготовки об’єктів теплопостачання, то з десяти котелень підготовили вісім, на двох (газових) – ідуть до завершення роботи по встановленню твердопаливних котлів (НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – дитячий садок» села Самари-Оріхові). 

Загальний обсяг коштів, використаних на проведення підготовчих та ремонтних робіт, складає 664,34 тис. грн, у тому числі і кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, що були передбачені на реалізацію 2 проектів, а саме «Реконструкція (тепломодернізація огороджуючих конструкцій) в загальноосвітній школі I—III ступеня по вул. Центральна, с. Межисить Ратнівського району Волинської області» (287,16 тис. грн) та «Реконструкція (тепломодернізація огороджуючих конструкцій) в навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа I-III ступеня-дитячий садок» по вул. Центральна, с. Самари-Оріхові Ратнівського району Волинської області (180,9 тис. грн).

Для опалення соціальних об’єктів Самарівської сільської ради завезли 109,4 тонн торфобрикету (73 % від загальної потреби у 150 тонн) та 105 м³ дров (21% від потреби у 500 м³). 

Забродівська ОТГ: на 31 об’єкті соціальної сфери Забродівської сільської ради (ОТГ) здійснені всі необхідні заходи щодо забезпечення їх належного функціонування в опалювальному періоді, підготовка ж котелень триває. Так, з 12-ти підготовлено 10. Завезено 166 м³ дров та 315,4 тонн торфобрикету, тобто такий показник забезпечення твердим паливом становить 37 та 63 % відповідно до потреби. Крім того, в цьому році вдалося реалізувати два заходи по тепломодернізації огороджуючи конструкцій НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» села Річиця (255,97 тис. грн) та ЗОШ І-ІІ ступеня села Піски-Річицькі (47,6 тис. грн) за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та при співфінансуванні з місцевих бюджетів.

Заболоттівська ОТГ: до осінньо-зимового періоду 2018 – 2019 років на території Заболоттівської селищної ради (ОТГ) завершена підготовка 15 установ (з 16-ти запланованих), а також усіх 14 котелень. Загальний обсяг коштів, залучених на виконання підготовчих робіт, складає 782 тис. грн. 

Крім того, проведена заготівля твердого палива: 

  • 247 м³ дров (91 % від запланованих 270 м³);
  • 191,6 тонн торфобрикету (16 % від запланованих 1200 тонн).

Велимченська ОТГ: завершена підготовка усіх 14 бюджетних закладів соціально-культурного призначення та 3-х котелень. На виконання необхідних ремонтних робіт було використано 63,082 тис. грн. 

Заготівля торфобрикету для потреб даної ОТГ не розпочата, загальна ж потреба на опалювальний сезон 2018-2019 років становить 470 тонн, дров завезено тільки 20 м³ від необхідних 415-ти м³. 

Ратнівське виробниче управління житлово-комунального господарства: підприємством проведено поточний ремонт на профілактичний огляд 8,1 км водопровідних мереж та 7,3 км каналізаційних, підготовлені каналізаційні очисні споруди, водопровідні та каналізаційні насосні станції, а також 3 артсвердловини, на яких замінили три насоси та встановили один частотний перетворювач для стабілізації тиску води. 

Підготовка житлових будинків сьогодні триває, загалом з 78-ми будинків підготовлено 60. Для забезпечення належної експлуатації в цьому році проведені ремонтні роботи покрівель 10 житлових будинків, здійснено ремонт коньків та слухових вікон, а також часткову заміну покриття даху із азбестоцементних хвилястих листів.

Заготовили 10 тонн, з 60 необхідних протиожеледних сипучих матеріалів. Підготовка ж спеціалізованої техніки повністю завершена. 

Ратнівська філія ПрАТ «Волиньобленерго»: проведено капітальний ремонт 31 трансформаторної підстанції, повітряних ліній електропередач, протяжністю 42,5 км, заміну двох роз’єднувачів, 188 ізоляторів на підвищеного класу ізоляції, проводів повітряних ліній електропередач та 187 опор, чистку 120,4 км трас ліній електропередач, а також стовідсотково укомплектовано аварійний запас матеріалів. Загалом забезпечено виконання усіх планових поточних і капітальних ремонтів розподільчих мереж, експлуатаційних та профілактичних робіт, проте Ратнівська філія ПрАТ «Волиньобленерго» не забезпечена механізмами для ліквідації снігових заметів.

Ратнівське відділення ПАТ «Волиньгаз»: проведене технічне обслуговування газорегуляторних пунктів, шафних газорегуляторних пунктів, планово-технічне обслуговування газифікованих житлових будинків та КПП, перевірено контрольно-вимірювальні прилади, заземлення, блискавкозахист, засоби індивідуального захисту та доукомплектовано аварійний запас матеріалів, ведуться роботи по заміні шафних газорегуляторних пунктів, засувок та комплексне приладне обстеження газопроводів згідно графіка. Не вирішеним ж лишається питання вжиття заходів щодо захисту від корозії ввідних газопроводів 19 житлових будинків комунальної власності в смт Ратне, а також фактів кріплення телефонних мереж ПАТ «Укртелеком» до ввідних газопроводів 60 житлових будинків в смт Ратне та двох – в селі Велимче.

Філія «Ковельська ДЕД»: наявна техніка, автогрейдер, екскаватор, КДМ-130, трактор МТЗ та автомобілі УАЗ і «Газель», знаходяться у справному стані. Проведено заготівлю грунту піщаного в кількості 1170 тонн. Залишок піщано-сольової суміші з минулого року становить 330 тонн. 

Філія «Старовижівський автодор»: наявна техніка, зокрема два автогрейдера, трактори Т-150 і МТЗ-80, два автомобілі КДМ-130, навантажувач фронтальний та екскаватор, відремонтована і перебуває у технічно справному стані. Проте, техніка застаріла і вичерпала свій ресурс, часто виходить з ладу, що не дозволяє вчасно провести грейдерування та очищення автомобільних доріг від снігових заметів. 

На сьогоднішній день провели заготівлю грунту піщаного в необхідній кількості 1485 тонн, в наявності 98 тонн піщано-сольової суміші – залишки з минулого року. Решту піщано-сольової суміші буде заготовлено по мірі надходження солі. Підготовили вісім комплектів знаків «Слизька дорога» та «Сніжинка», які будуть встановлені на автодорогах району згідно дислокації. Забезпечення паливно-мастильними матеріалами буде здійснюватись із бази філії «Старовижівський автодор».

По завершенню наради голова райдержадміністрації Андрій Харлампович наголосив, що для забезпечення сталого та безінцедентного опалювального сезону, необхідно вже сьогодні завершити усі ремонтні та підготовчі роботи. 

Робоча нарада у голови райдержадміністрації
Робоча нарада у голови райдержадміністрації

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024