стрічка

Зброя, Шевченко та козацька гірчиця: що можна знайти у повстанських криївках у центрі Луцька

13 Жовтня 2018, 20:08
Їжа у криївці 1321
Їжа у криївці

На Театральній площі міста триває фестиваль повстанської пісні «За Україну! Зі її волю!», ініційований Волинською ОДА. 

По території площі розкинулося більше десятка повстанських криївок з кількох районів Волинської області. Стилізвані під традиційні оборонні та господарські споруди армії УПА, криївки в центрі Луцька вражають різноманітністю. Тут є халабуди з ялинкових гілок, військові намети, прикрашені вишитими рушниками, і навіть цілі дерев'яні будиночки! 

Всередині кожної – неповторний інтер'єр та смачні частування. На варті чомусь жінки, а не «славні воїни УПА». Журналістам вони представляються зв'язковими, і припрошують скуштувати смаколиків з їх пишних невеличких столів. 

Скуштувати тут можна багато всього: вареники, картопля, квашені огірки, домашня випічка, риба... На одному зі столів ми навіть натрапили на гірчицю. Козацьку, щоб до свята. 

Окрім їжі, всередині дуже багато речей, пов'язаних із повстанським побутом. Різноманітна зброя, гасові лампи, друкарські машинки, шоломи, елементи форми, святі образи і Тарас Шевченко. 

До кожної криївки охоче підходять лучани. Адже тут можна не тільки дізнатися історію УПА, а ще й зробити яскраве тематичне фото на пам'ять. 




























Читайте також: У центрі Луцька стартував фестиваль повстанської пісні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024