стрічка

У Луцьку вшанували загиблих за Україну

13 Жовтня 2018, 18:59
713

У переддень Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня Покрови Пресвятої Богородиці в Луцьку відбулися заходи з вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя за Україну.

Так, 13 травня зранку в Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулося богослужіння, під час якої у молитві згадали захисників України, — повідомили в прес-службі міськради.

Опісля учасники поклали квіти до пам'ятного фотостенду Героям Небесної Сотні та загиблим за Україну на Театральному майдані.

Також поминальні заходи відбулися й на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

Секретар міськраи Григорій Пустовіт, розпочинаючи захід, сказав: «Ми сьогодні вшановуємо тих, хто віддав своє життя за Україну, за її територіальну цілісність. На цій Алеї почесних поховань знайшли вічний спокій 31 лучанин. Це ті Герої, які є нашою гордістю сьогодні. Ми на їхньому прикладі вчимо дітей, розповідаємо, що в умовах жорстокої війни вони проявили мужність і героїзм. В Україні є справжні захисники. Ми пишаємося цими хлопцями»

Потім священнослужителі УПЦ КП провели панахиду за загиблими військовослужбовцями.

Завершився траурний мітинг покладанням квітів до пам'ятників Героям-учасникам АТО та маршем учасників війни на сході України, серед яких були і бойові побратими загиблих лучан.

Читайте також: Як у Луцьку відзначатимуть Покрову

 

 

 

16/04/2024 Вівторок
16.04.2024