стрічка

Скулин: у селі вшанували подвиг Української Повстанської Армії

13 Жовтня 2018, 15:04
1955

У селі Скулин біля пам’ятного комплексу «Борцям за волю та незалежність України» пройшов тематичний захід, приурочений Дню захисника України, 76-ій річниці утворення УПА та Дню Українського козацтва.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Фейсбук.

На вшанування пам’яті полеглих героїв 12 жовтня прибули голова районної державної адміністрації Віктор Козак, голова районної ради Андрій Броїло, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, жителі села Скулин.

Не випадково пам’ятний комплекс постав саме у Скулині, адже в сорокових та початку п’ятдесятих років минулого століття у тутешніх лісах дислокувалася база північно-західного військового округу «Турів» УПА. Саме тут знаходився штаб та чимало збройних загонів повстанської армії.

За полеглих у всі часи в ім’я вільної та незалежної України воїнів святими отцями був звершений молебень, їх пам'ять присутні вшанували хвилиною мовчання. У спільній молитві згадали воїнів УПА, героїв антитерористичної операції та поклали квіти до підніжжя монумента.

У своєму виступі Віктор Козак зазначив, що кожен із нас мусить знати історію своєї країни, якою ціною здобута далася її незалежність, пам’ятати і шанувати героїв визвольних рухів усіх часів, а держава повинна піклуватися про сучасних захисників – тих, котрі відстоюють її територію на східному кордоні. Слова шани героям і дяки за мирне небо звучали також із вуст Андрія Броїла та секретаря Колодяжненської сільської ради Руслани Крочук

Про подвиг Української Повстанської Армії розповіла учасник національно-визвольних змагань, жителька села Скулин Ганна Зелена.

У виконанні фольклорного колективу «Джерело», аматорського вокального ансамблю «Мальви», учнів місцевої школи лунали патріотичні пісні, поезія, в яких уславлено захисників України усіх часів.

 















Коментар