стрічка

У Ковельській лікарні завершують встановлювати ангіограф

04 Жовтня 2018, 17:00
У Ковельській лікарні завершують встановлювати ангіограф 862
У Ковельській лікарні завершують встановлювати ангіограф

У Ковельській центральній районній лікарні йдуть до завершення роботи з монтажу нового обладнання, закупленого у рамках реалізації Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області».

Про це повідомляється на сторінці «Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу» у Фейсбук.

Фахівці фірми «Canon», яка поставила у медзаклад ангіографічну систему (рентген) Infinix-i Core+ INFX-8000V/G3 виробництва Toshiba (Canon) вартістю понад 600 тисяч доларів, вже домонтовують техніку. Презентація ангіографа запланована на 19 жовтня.

На таку знакову для медицини краю подію, як відкриття сучасного відділення інтервенційної радіології «Рентген-хірургічний блок» на базі Ковельського міського територіального медичного об’єднання голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко запросив представників Світового банку та Групи консультаційної підтримки Субпроекту. Також у рамках візиту має відбутися спільна робоча зустріч та обговорення важливих питань реалізації Субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Як уточнює головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, ця апаратура дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин і виявити вади у розвитку чи пошкодження. Щодо покращення надання допомоги кардіохворим, то ангіограф допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного мозку, встановлювати стенти пацієнтам. Тож у медзакладі, знаючи про отримання техніки, готували і приміщення, і фахівців, які пройшли необхідні навчання з підвищення кваліфікації.

 






Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024