стрічка

Слідство просило суд арештувати «прихватизоване» у Ковелі майно стадіону «Сільмаш»

04 Жовтня 2018, 14:43
Готель «Comfort» 1097
Готель «Comfort»

Журналісти видання Район.Ковель продовжують уважно стежити за кримінальним розслідуванням, яке проводить місцевий відділ поліції, щодо комунального стадіону «Сільмаш».

Нагадаємо, що все майно цієї спортивної арени, у тому числі й футбольне поле, ще у травні 2003 року міська влада передала в оренду підприємцю Юрію Шлюєву, який першим ділом перейменував її на «Верес» – за однойменною назвою його тодішньої фірми. Відповідно до рішення Ковельської міської ради № 39/54 від 27 червня 2013 року, Юрію Миколайовичу було надано дозвіл на проведення реконструкції з добудовою другого поверху адміністративно-побутового приміщення стадіону «Сільмаш», яке входить до складу орендованого цілісного майнового комплексу.

Однак, провівши вказані будівельні роботи, пан Шлюєв шляхом введення в оману державного реєстратора Ковельського ЦНАПу Аллу Онишкевич (на даний час вона звільнена з роботи, – ред.) зазначив у декларації про готовність об’єкта до експлуатації: «Нове будівництво», чим подав завідомо неправдиві дані. У подальшому це потягло за собою реєстрацію приватної власності на другий поверх адміністративно-побутового приміщення стадіону «Сільмаш», площею 424 квадратних метрів. Тут тепер його приватний готель «Comfort». У той же час, перший поверх, площею 342,7 кв. м, залишився у комунальній власності Ковельської міської ради.

 

Фрагмент документу за підписом секретаря ради Віри Федосюк
Фрагмент документу за підписом секретаря ради Віри Федосюк

 

Здійснивши так звану реконструкцію за 3 мільйона 703 тисячі 948 гривень, екс-депутат Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина» Юрій Шлюєв навіть просив міського голову Олега Кіндера відшкодувати витрати.

1 березня 2018 року поліція відкрила кримінальне провадження № 42018031110000022 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України. Слідство вказує, що службові особи Ковельської міської ради, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах фізичної особи підприємця Юрія Шлюєва, здійснили в користь останнього відчуження комунального майна, а саме будівлі стадіону «Сільмаш», внаслідок чого спричинено істотну шкоду державним інтересам.

Згідно ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України, зловживання владою або службовим становищем карається виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У травні наше видання повідомляло про те, що слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук задовольнив клопотання слідчого поліції Володимира Супрунюка, надавши дозвіл на вилучення оригіналів документів всіх справ щодо реєстрації права власності будівлі стадіону «Сільмаш», які перебувають у реєстраційній службі сектору державної реєстрації ЦНАПу виконавчого комітету Ковельської міської ради.

20 вересня 2018 року вже слідчий поліції Олександр Нивчик звернувся до Ковельського міськрайонного суду із клопотанням. За його словами, приміщення другого поверху, де знаходиться приватний готель «Comfort», є важливим доказом по кримінальному провадженню, оскільки є достатні підстави вважати, що право приватної власності на вказаний об’єкт було отримано Юрієм Шлюєвим внаслідок вчинення протиправних дій з підробленням офіційних документів.

На думку слідчого, виникає необхідність у забороні відчуження другого поверху, площею 424 кв. м, шляхом накладення арешту, з метою запобігання можливості його «приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження».

 


 

Слідчий суддя Петро Бойчук встановив, що об’єкт нерухомого майна речовим доказом по кримінальному провадженню не визнавався, цивільний позов по цій справі не заявлено, слідчий не довів наявності вагомих ризиків відчуження Юрієм Шлюєвим другого поверху, а тому відмовив у задоволенні клопотання.

До речі, підозра будь-яким особам, в тому числі Аллі Онишкевич та власнику майна Юрію Шлюєву, не оголошувалась, що також підтвердив слідчий Олександр Нивчик в судовому засіданні. Процесуальним прокурором справи є Вадим Антонюк.

Іншою ухвалою суддя Петро Бойчук надав слідству дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналу декларації від 14 квітня 2014 року № ВЛ 083141040253 про початок виконання будівельних робіт об’єкта «реконструкція будівлі стадіону «Сільмаш» з усіма додатковими документами, які перебувають в Управлінні Державної архітектурної інспекції у Волинській області.

 

Скріншот із сайту Держархбудінспекції України
Скріншот із сайту Держархбудінспекції України

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024