стрічка

На Старовижівщині видобувають сапропель, який експортуватимуть до ОАЕ

04 Жовтня 2018, 10:53
На Волині видобувають сапропель, який експортуватимуть до ОАЕ 1402
На Волині видобувають сапропель, який експортуватимуть до ОАЕ

У Старовижівському районі працює завод по видобутку та переробці сапропелю.

Про це повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Підприємство знаходиться між селами Синове і Шкроби.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньсапрофос» займається видобуванням та переробкою сапропелю – мінеральні мули, які використовуються як поживна речовина для росту рослин.

Щоб поспілкуватись з інвестором, дізнатись про його наміри та проблеми, побачити об’єктивний стан справ, територію заводу відвідали перший заступник голови районної державної адміністрації Людмила Хомич та голова районної ради Юрій Кудацький.

Зі слів директора ТзОВ «Волиньсапрофос» Едуарда Гончарова підприємство розпочало видобуток та переробку сапропелю, застосовуючи при цьому новітні технології та сучасне обладнання. Це добриво надзвичайно популярне в країнах Близького Сходу. Уже існують домовленості щодо експорту продукції в Об’єднані Арабські Емірати.

Також директор заводу розповів, що крім своєї основної діяльності підприємство займається органічним рослинництвом, зокрема вирощуванням органічної малини. Цьогоріч засадили саджанців на території близько 4 гектарів.

Органічна продукція – продукція сільського господарства, виготовлена без використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок, а також без використання ГМО.

Єдуард Гончаров повідомив, що підприємство отримало сертифікат від національного сертифікаційного органу – «Органік Стандарт» і відповідно до затверджених правил, на полях підприємства не використовують хімічних мінеральних добрив, а для боротьби зі шкідниками застосовують фізичні методи.

Підприємство має намір вирощувати малину екстра якості та експортувати її в країни Європи. Ціна за таку ягоду значно перевищує ціну звичайної малини. Тож акцент підприємством робиться не на кількість, а саме на якість.

Крім того на підприємстві запущено лінію по виробництві паливних брикетів, які також експортуються в Європейські країни.

На заводі працює більше 20 чоловік, виробництво триває в дві зміни, працівники отримують достойну заробітну плату та відповідні соціальні гарантії.

Людмила Хомич та Юрій Кудацький залишились приємно враженими від побаченого, побажали керівництву заводу успішної реалізації власних бізнесових проектів та запевнили в підтримці та допомозі з боку владних органів району інвесторам, які прагнуть розвивати свій бізнес в нашому районі, створюють нові робочі місця та сплачують податки.

Людмила Хомич та Юрій Кудацький  спілкуються з директором заводу
Людмила Хомич та Юрій Кудацький спілкуються з директором заводу



Продукція підприємтва
Продукція підприємтва


Продукція підприємтва
Продукція підприємтва



 

Коментарі
04 Березня 2019, 18:15
Є можливість поставки сапропелю від 40000тон. Тел. 097 777 70 58, 066 126 91 10
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024