стрічка

Як селище на Ратнівщині відсвяткувало свої іменини

03 Жовтня 2018, 12:23
У Заболотті відзначили День селища 2469
У Заболотті відзначили День селища

Традиційно у кінці вересня мешканці Заболоття відзначають День селища.

В обідню пору 30 вересня, біля будинку культури, зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого. Про початок свята сповістив духовий оркестр музичної школи (керівник Олександр Тарасюк), – пише Валентина Глущук у спільноті Заболоттівської громади на Facebook.

У виконанні духовго колективу звучали мелодії, які додавали дійству урочистості та піднесеного настрою. Урочиста частина свята відбулась у приміщенні будинку культури. Із теплими словами до своїх односельців звернувся голова Заболоттівської громади Валерій Свіржевський. Вітаючи односельчан зі святом, очільник ОТГ подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, також, побажав селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді.

Валері Свіржевський вітає свої земляків зі святом
Валері Свіржевський вітає свої земляків зі святом

На святкування Дня селища приїхав помічник народного депутата України Степана Івахіва Володимир Бащук, який передав вітання жителям громади від Степана Петровича з побажаннями благополуччя, міцного здоров’я, добробуту та успіхів у розбудові і процвітанні громади. 

З нагоди 70-річчя від дня народження, привітали голову ТзОВ «Журавлини» Миколу Колядюка.

Очільник Заболоттівської ОТГ вітає Миколу Колядюка
Очільник Заболоттівської ОТГ вітає Миколу Колядюка

Щирі побажання линули нашим «золотим парам», які прожили разом 50 років. Це подружжя Надії Колодюк та Павла Савовича, Марії Мрочко та Миколи Харитоновича, Марії Кац та Миколи Харитоновича. Всім ювілярам вручили подарунки.

Подяками селищної ради та цінними подарунками нагородили ветеранів праці селища Заболоття: Ларису Євтушик, Надію Соколюк, Олександра Римарчука, Івана Глинянко, Порфирія Свіржевський, Парасковію Глущук, Ганну Білітюк, Ганну Грицюк, Ганну Головій, Марію Головій, Григорія Шевчука, Василя Головія, Серія Чернуху, Галину Григоренко.

Душевні та оригінальні пісні подарували присутнім у залі народне аматорське тріо «Лілея», народний аматорський квінтет «Елегія», дитячий ансамбль «Дзвіночки», вокальна група «Мрія». Яскраві сольні виступи представили артисти Ніна Головійчук, Наталія Глинянко, Тамара Магдисюк, Валерія Денисюк та Ярослав Глущук.

Виступ аматорського тріо
Виступ аматорського тріо

Виступ дитячого ансамблю
Виступ дитячого ансамблю

Виступ вокальної групи
Виступ вокальної групи

Аматорський квінтет вітає зі святом заболоттівчан
Аматорський квінтет вітає зі святом заболоттівчан

Читайте також: «На дискотеці була молодь з усього району»: як у Сільцях відгуляли День села

Родзинкою свята стали виступи гостей з сіл Гута і Тур. Гучними оплесками та запрошенням на «біс» зал вітав народний концертно-аматорський ансамбль «Льонок» та фольклорний гурт «Туряночка», які своїми неповторними піснями «запалили» всіх присутніх.

Вітання лунають від аматорського ансамблю
Вітання лунають від аматорського ансамблю

Вітання від фольклорного колективу
Вітання від фольклорного колективу

Свято пройшло в невимушеній святковій атмосфері і залишило в душах людей приємні спогади та гарний настрій. Гості мали можливість помилуватись оригінальними квітковими композиціями, які підготували окремі організації та учні шкіл. Кращі з них були відмічені подарунками.

Веселий дитячий гомін та сміх не стихав до вечора, адже малеча мала змогу побавитись на гойдалках, батутах та великих надувних гірках, встановлених біля будинку культури. Усі охочі мали змогу взяти участь у святковій лотереї.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024