стрічка

У столиці вийшов роман відомого письменника-рожищанина

30 Вересня 2018, 09:10
1068 Джерело: Фото з відкритих джерел

У столичному видавництві «Український пріоритет» побачив світ роман «Бог задумав інакше» відомого  письменника-волинянина Йосипа Струцюка.

Це вже друге видання  талановитої книги про Богдана Хмельницького, у якій Гетьман постає і як один з найвидатніших українців, - повідомляє «Волинська  правда».

Використавши багатющий документальний матеріал, Йосип Струцюк показав неабиякий талант гетьмана Богдана Хмельницького як полководця на початку Визвольної війни і, разом із тим,  не побоявся вказати на його пізніші прорахунки, котрі згодом відкинули на довгі роки наш народ від визволення.

Сміливо і переконливо в романі «Бог задумав інакше» подано стосунки гетьмана зі своїми найближчими соратниками Максимом Кривоносом, Данилом Нечаєм, Іваном Богуном, Іваном Виговським… Дехто з цих відомих  державних мужів в окремих воєнних ситуаціях дивився, можливо, навіть трохи далі, ніж  Гетьман.

Цікаво  і по-новому інтригуючезображені стосунки батька й сина Хмельницьких з молодою покоївкою Оленою (Хелєною), що згодом переросли в драму, котра тяжко відгукнулася в козацькому таборі, особливо підчасбитви під Берестечком.

Можна сміливо сказати, що роман Йосипа Струцюка. «Бог задумав інакше…» –  нове, виважене і правдиве слово як про події Визвольної війни українського народу в середині 17-го ст. проти іноземного поневолення, так і про славних рушіїв їх.

У книзі також опубліковано аналітичну статтю Юлії Волинець «Велична місія Богом даного Гетьмана» та есей «Найславетніший Гетьман України повертається: художня правда Йосипа Струцюка».

Нагадаємо, що первісний варіант роману  «Бог задумав інакше» побачив світ 2014 року  у волинському видавництві «Твердиня».

Також читайте, Йосипа Струцюка нагородили медаллю Івана Мазепи«Слово «українець» у польських краєзнавців часто звучить як синонім до слова бандит», - письменник Йосип Струцюк«Операція «Burza», або Ми їх спільно винищимо»: сувора правда про «Волинську трагедію».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024