стрічка

На Поліссі відгуляли фолькльорний фестиваль

26 Вересня 2018, 11:17
Нещодавно у селі Троянівка Маневицького району пройшов фольклорний фестиваль «Поліський водограй». 3809
Нещодавно у селі Троянівка Маневицького району пройшов фольклорний фестиваль «Поліський водограй».

Нещодавно у селі Троянівка Маневицького району пройшов фольклорний фестиваль «Поліський водограй».

Учасниками фестивалю були Маневицький, Камінь-Каширський та Рожищенський райони. Дійство відбувалося протягом двох днів – 22-23 вересня, уже вдруге.

Ідея такого фестивалю належить троянівському сільському голові Миколі Ясюку. Сільська громада захоплюється місцевою історією та використовує її для розвитку туристичної привабливості регіону та активного культурного життя у селі. 

Розпочався фестиваль 22 вересня в урочищах «Приборове» та «Красні мости» на річці Стохід поблизу села Черськ Маневицького району. Попри дощову погоду всі учасники були у чудовому настрої та гарно провели час під співи, танці, живу музику, катаннях на човнах та байдарках.


Катання на байдарках
Катання на байдарках

Другий день районного фольклорного фестивалю провели у селі Троянівка. Він продовжився частуваннями від місцевих господинь, екскурсіями до джерела Андрія Первозванного та виступами фольклорних колективів.

«Численні глядачі із великою приємністю насолоджувалися різнобарв'ям народних голосів та старовинних поліських костюмів учасників фестивалю. Із упевненістю можу сказати, що фестиваль пройшов на високому рівні і вірю в подальший його розвиток та розширення географії учасників!», – розповідає із захопленням від дійства користувач соцмережі Facebook Ігор Дерлюк.

Щирі емоції та гарний настрій залишаться на згадку учасникам та глядачам різнобарвного «Поліського водограю».







 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024