стрічка

Футбол на районі: огляд четвертого туру чемпіонату Волині з футболу

25 Вересня 2018, 17:20
2689

Обласна першість уже достатньо «розігрілася», аби робити перші висновки про перспективи її учасників у сезоні.

А у звітному турі відбувся й перший цього сезону «бій титанів», - пише сайт Footboom.com.

Матч у Ковелі не вийшов надто інтригуючим, однак багатим на голи, як і весь тур – 41 гол у семи поєдинках стали цьому яскравим підтвердженням… «Ковелю-Волині» на даному етапі все важче конкурувати з «ЛСТМ».

Воно й не дивно – володарі Кубка Волині протягом останніх сезонів затіяли масове підключення до основи молодих гравців. Та й вони давали бій «будівельникам» – щоправда, лише у першому таймі, який завершився без голів.

А далі чинні чемпіони області зробили свою справу: Тарас Кабанов, Михайло Зайчук та Андрій Пушкарчук забезпечили лучанам результат, а у кінцівці поєдинку команди обмінялися голами Івана Данилюка та Олександра Неделюка – 1:4.

Ковельчани продовжують невдалу смугу в матчах проти «ЛСТМ». Востаннє вони перемагали «будівельників» наприкінці позаминулого сезону в Кубку Волині, а в рамках чемпіонату – навесні 2016-го.

Чинні чемпіони поки не гальмують на турнірному шляху до чергового титулу. Нога в ногу з «ЛСТМ» йде інша луцька команда – «Вотранс». Цього туру справжнім тестом на характер для команди Романа Максимюка стала гра проти «ДЮСШ-ВІК».

І «вотрансівці» з честю склали екзамен. Вони тричі по ходу гри поступалися у рахунку, а ближче до завершення гри зіграв нововолинський «козир» господарів поля Юрій Кошелинський. Він оформив хет-трик, приніс вольову перемогу своїй команді та став одноосібним лідером бомбардирської гонки чемпіонату – тепер на його рахунку вісім голів.

Серед тріо лідерів і сусідній з Луцьком НФК «Боратин». Проблеми з «Колосом» у підопічних Олександра Антонюка були в першому таймі – утім, швидкий гол Павла Шмиги господарі зуміли відіграти ще до перерви зусиллями Михайла Байбули. А у другому таймі вони таки не лишили ніяких шансів опонентам – 4:1.

Таким чином, «ЛСТМ», «Вотранс» і «Боратин» продовжують формувати тріо беззаперечних лідерів чемпіонату та йдуть у таблиці без очкових втрат.

Продовжує підтверджувати свої амбіції ФК «Рожище». Цього разу «міцність горішка» колективу Володимира Лукашука відчули на собі гості з нововолинського «Шахтаря». Голи Валерія Возняка та Романа Стужука ще до перерви забезпечили рожищанам комфортну перевагу в рахунку, а зупинилися вони на шести забитих м’ячах, після яких «волинські гірники» забили гол престижу зусиллями Олега Марчука.

Натхненний успіхами земляків переміг цього туру і луцький «Фенікс» – проти «Надії» його футболісти дали слабинку лише на останніх хвилинах, тож гольова перестрілка завершилася «хокейним» рахунком 6:3 на користь господарів стадіону в Лищі.

Найбільш драматичним стало протистояння «Агропродукту» та «Стиру». У першому таймі команди обмінялися голами, а от після перерви горохівчани зусиллями Романа Калитки та Андрія Главацького, здавалося б, вирішили долю матчу. Утім, номінальні гості швидко відіграли один гол – відзначився Ігор Савич.

А от довести матч бодай до нічиєї колектив з Маневиччини не зумів – «Агропродукт» святкує першу перемогу в сезону (3:2). Дебютний успіх нового чемпіонату здобули і гравці копачівського «Торпедо».

У поєдинку проти іваничівського «Колоса» Дмитро Медунецький та Тарас Бондарчук ще до перерви організували два голи, а Іван Демчук під завісу поєдинку поставив у ньому крапку – 3:0.

Чемпіонат Волині. Вища ліга, 4 тур

22 вересня (субота)

  • Фенікс (Луцьк) – Надія (Хорів) 6:3 (Андрій Бойко, 25, Володимир Баденчук, 44, 64, Богдан Турчик, 56, Олег Турчик, 72, Андрій Тучкевич, 84 – Андрій Драголюк, 54, пен, Богдан Сидор, 81, Микола Радько, 89);
  • Агропродукт (Горохів) – Стир (Старий Чорторийськ) 3:2 (Роман Калитка, 32, 52, Андрій Главацький, 75 – Володимир Коваль, 45+1, Ігор Савич, 78);
  • Торпедо (Копачівка) – НФК Колос (Іваничі) 3:0 (Дмитро Медунецький, 27, Тарас Бондарчук, 43, Іван Демчук, 88).

23 вересня (неділя)

  • Вотранс (Луцьк) – ДЮСШ-ВІК (Володимир-Волинський) 5:3 (Ігор Дмитрук, 17, Василь Шишка, 43, Юрій Кошелинський, 68, 77, 84 – Максим Попов, 13, Хамза Гарсієв, 19, пен, 65);
  • НФК Боратин – Колос (Ківерці) 4:1 (Михайло Байбула, 35, 48, Сергій Ясінський, 53, Максим Ядловський, 80 – Павло Шмига, 7);
  • ФЦ Ковель-Волинь (Ковель) – ЛСТМ (Луцьк) 1:4 (Іван Данилюк, 88, пен – Тарас Кабанов, 65, Михайло Зайчук, 76, Андрій Пушкарчук, 84, Олександр Неделюк, 90+2);
  • ФК Рожище – Шахтар (Нововолинськ) 6:1 (Валерій Возняк, 33, Роман Стужук, 41, пен, 83, Василь Демчук, 54, Роман Ткачук, 69, Іван Дідурін, 78 – Олег Марчук, 86).


 




Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024