стрічка

Як на Волині на 30 гектарах вирощують часник та елітну «Любашу»

19 Вересня 2018, 16:53
В Луковичах на 30 гектарах вирощують часник та елітну «Любашу» 2408
В Луковичах на 30 гектарах вирощують часник та елітну «Любашу»

В Луковичах, що на Іваничівщині, на базі ТОВ «Насіннєвий Завод Часнику» відбулась конференція «Інноваційна привабливість вирощування озимого часнику - запорука вашого успіху».

Про захід у своєму дописі інформує голова Іваничівської РДА Лілія Кревська.

Підприємство створено виключно завдяки українським інвесторам. Це яскравий приклад, як наш інвестор за короткий проміжок часу показав прекрасний результат, адже будівництво нових об’єктів - це розвиток української економіки, створення нових робочих місць, наповнення бюджету. P.S. У селі Луковичі на площі 30 гектарів вирощують часник та елітне насіння «Любаша, - йдеться у дописі посадовиці.
.

Нагадаємо, ТОВ «Насіннєвий Завод Часнику» активно розвивається, оновлюється матеріально-технічна база. Придбана спеціальна техніка для посадки, поливу, прополки та збору часнику. На наступний рік підприємство планує збільшити площу для вирощування даної культури.

Довідково:

Насіннєвий Завод Часнику - одна з провідних компаній України, що спеціалізується на вирощуванні офіційного сертифікованого насіння часнику та внесена до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

Компанія вирощує садивний матеріал найпоширенішого в Україні сорту часнику «Любаша» по ліцензії та в партнерстві з селекціонером сорту Захаренко Іваном Івановичем, а також працює з сортами європейської селекції. В Держреєстрі суб’єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік компанія задекларувала виробництво насіння часнику сорту «Любаша» різних категорій.

Крім вирощування садивного матеріалу часнику, Насіннєвий Завод Часнику також займається вирощуванням та продажем товарного часнику, а також його переробкою. Так, компанія стала однією з найперших в Україні, яка почала постачати 100% часникову пасту підприємствам харчової промисловості (виробники ковбас та м’ясопродуктів, напівфабрикатів, пекарням, тощо).

З 2016 року Насіннєвий Завод Часнику почав будувати найбільший часниковий кластер у Волинській області. На сьогодні цей кластер зосереджений у Іваничівському районі, селі Луковичі. 

Насіннєвий Завод Часнику закінчує будівництво в с. Луковичі одного з найбільших в Україні спеціалізованих переробно-складських комплексів, розрахованого на зберігання 500 т готової продукції.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024