стрічка

Розпочали ремонт найгіршої дороги на Володимирщині

18 Вересня 2018, 08:00
Розпочали ремонт найгіршої дороги на Володимирщині 1183
Розпочали ремонт найгіршої дороги на Володимирщині

Між селами Ласків та Вощатин, що належать до Зарічанської ОТГ, розпочали ремонт дороги, яку нарекли найгіршою дорогою Володимир-Волинського району.

Протягом двох днів тривали підготовчі роботи. Місцеві жителі Вощатина своїми силами провели обрізування дерев, які б могли заважати дорожникам вкладати нове покриття, - інформує БУГ.

Як розповів голова громади Ігор Пальонка”, планують зробити дорогу між селами повністю, однак частина буде з асфальтобетонним покриттям, а частина білощебеневою. Із місцевого бюджету на це виділили понад 1,4 мільйона гривень, майже стільки ж має співфінансувати область.

Загальна протяжність дороги між селами сягає 2,7 кілометра. Ми ще при формуванні бюджету на 2018 рік передбачили, що будемо ремонтувати цю дорогу і тоді передали свою частку коштів в область. Потім ми писали неодноразово листи у відділ інфраструктури ОДА, на самого голову адміністрації. Самі ж мешканці села зверталися і до нардепа із цим питанням, щоб він вплинув та пришвидшив ремонтні роботи. Потім ми отримали лист, що роботи проведуть в серпні-вересні цього року. І вже два дні, 13-тє та 14-тє вересня йде підготовка дорожнього полотна, – розповів Ігор Пальонка.



Роботи виконує Ковельське ШБУ-63. Голова повідомив, що буде влаштований один кілометр асфальтобетонного покриття (від села Вощатин і до села Ласків), великі ями мають підсипати та замостити щебенем по всій іншій ділянці. Також фірма виконавець влаштує асфальтобетонне покриття в селі Ласків, ще залишилося 200 метрів “розриву” від асфальтного покриття.

Я не можу допитатися на скільки нас співфінансує область по ремонту цієї дороги. Ми домовлялися про співфінансування з областю всіх доріг. Ми провели ремонт дороги у селі Федорівка фактично за кошти громади і вони нічого не дали по співфінансуванні. Така ж ситуація і з ремонтом дороги в селі Новосілки. Я надіюся, що на цю дорогу дадуть кошти. Останні цифри, які говорив майстер це 2,5 мільйони вартість, тобто трохи більше мільйона має додати область, – додав голова ОТГ.

Вкладати асфальт планують вже з 18 вересня, якщо будуть сприятливі погодні умови. А загалом на виконання всього об’єму робіт, підрядникам потрібно 2 тижні.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському перекрили доїзд до центральної частини міста зі сторони вулиці Івана Франка. Незручності викликані ремонтом дорожнього покриття.






 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024