стрічка

Колишній військовий шпиталь у Ковелі хочуть передати під житлову забудову військовослужбовцям

14 Вересня 2018, 12:33
Будівля прохідної колишнього шпиталю 1177
Будівля прохідної колишнього шпиталю

Волинська обласна рада має намір звернутися до Міністра оборони України Степана Полторака з проханням розглянути можливість житлового будівництва в Ковелі на території колишнього військового шпиталю, яке належить міністерству, щоб забезпечити житлом військовослужбовців.

«Споруди військового містечка № 24, яке знаходиться практично в центрі міста, руйнуються. За останні роки помітне руйнування конструктивних елементів стін, перегородок, прорізів, підлоги тощо. Переважна кількість будівель знаходяться у вкрай занедбаному стані та потребують негайного капітального ремонту», – йдеться у зверненні, яке депутати обласної ради розглядатимуть на пленарному сесійному засідання 26 вересня.

Ковельська міська рада та її виконавчий комітет неодноразово звертались до Міністерства оборони України про безоплатну передачу нерухомого військового майна у комунальну власність міста, але безуспішно.

На сьогодні у Ковелі на квартирному обліку за місцем проживання перебуває 1135 громадян, серед яких – п’ятдесят учасників АТО, шість інвалідів учасників АТО, два члени сімей загиблих Героїв, а також сім’ї учасників бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів в інших країнах.

У зверненні говориться, що «цілком логічно виглядає ініціатива, щоб на земельній ділянці орієнтованою площею 3,0 га, яка фактично не використовується по вул. Тараса Шевченка, 32 розмістити забудови для надання житла військовослужбовцям».

 




Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024