стрічка

Історія однієї парти: чому в школі Рожищенського району виник конфлікт

14 Вересня 2018, 10:37
Історія однієї парти: чому в школі Рожищенського району виник конфлікт 3761
Історія однієї парти: чому в школі Рожищенського району виник конфлікт

Неоднозначна ситуація трапилася у школі села Рудка-Козинська, що у Рожищенському районі.

Активіст з Луцька Володимир Бут-Гусаїм написав на своїй сторінці заклик допомогти коштами родині, яка не має грошей на нову парту для сина. Однак у школі запевняють, що проблеми немає.

За словами активіста, до нього звернулася мати, яка виховує 5 дітей, де старший син вже три роки на передовій, захищає Україну.

Перед початком навчального року в школі села Рудка-Козинська класний керівник Плоцидим Марія Іванівна подзвонила до пані Стащук Олени і просила 300 гривень на нові парти для класу, де навчається її син Станіслав.

Мати відповіла їй, що не в змозі дати грошей, так як вона тільки після операції, та лікувала свого старшого сина Владислава (зараз він перебуває на Сході України).

Та не зважаючи на це, ні класний керівник, ні директор закладу Остапчук Лариса Миколаївна, не зрозуміли становище матері. А тому її син залишився на сьогоднішній день сидіти за непридатною для навчання партою. Він такий єдиний у своєму класі, бо усі інші сидять за новенькими партами.

«Давайте всі разом допоможемо купити найкращу парту для хлопця, аби хоч якось віддячити матері, яка виховала сина Владислава, котрий вже 3 роки захищає нас на Сході України», – закликав Володимир та додав реквізити для перерахунку коштів на придбання парти: 5168 7422 1105 8023 ПриватБанк, Володимир Бут-Гусаїм, деталі за телефоном: 0666692557

Журналісти Район.Рожище зв’язалися з директоркою Рудко-Козинської школи Ларисою Остапчук, аби запитати, чому виникла така проблема.

Директорка зазначила, що проблеми насправді немає. У цьому в той же день, коли у ЗМІ з'явилася інформація про збір коштів на придбання парти для школяра, пересвідчився заступник начальника відділу освіти та молоді Василь Масюк, який приїхав у школу та побачив, про які парти йде мова.

«У 7 класі навчається вісім діток і є п’ять парт. Шкільні парти справді були старі, яким вже, мабуть, понад 20 років, - мовить Лариса Остапчук. – Тому батьки вирішили замінити їх верх. З таким наміром звернулися у відділ освіти та молоді. Керівник Ігор Кузава пообіцяв допомогти та допоміг, але трохи коштів таки не вистачило, тому батьки вирішили докласти свої».

За словами директорки, класний керівник дійсно подзвонила до мами учня Олени та запитала, чи вона може здати 300 грн.

«Олена пояснила, що наразі не в змозі виділити таку суму, адже хворіє, потрібно робити операцію та ще й син в АТО, - продовжує директорка. – Класний керівник, Марія Іванівна, ввійшла у положення жінки. Ми ж тут всі свої. У нас є ще дві учениці, які виховуються без батька, то мама теж здавала, як за одну дитину. Свої 300 грн доклала й класний керівник. Тож замовили п’ять верхів для парт, саме стільки скільки було у класі. Але лишалася ще одна частина і ми принесли з бібліотеки стару та приробили туди нову дошку. Щоправда, збоку на панелі не було шпону».

Також очільниця школи додає, що за шостою партою ніхто не сидів. Всі дітки навчалися за своїми п’ятьма партами.

«Так сталося, що Станіслав, про якого мовить активіст, на уроці математики порушував дисципліну, розмовляв із сусідом, - зауважує Лариса Остапчук. -  Тому вчителька попросила класного керівника тимчасово посадити його окремо, за оцю парту без шпону. От саме через це зробили таку проблему. Хоча коли Марія Іванівна звернулася до мами, то вона сказала, що нічого нікуди не писала. Ще раз зазначу, парти нормальні, однакові, тільки одна без смужки збоку».



Парта без шпону
Парта без шпону

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024