стрічка

Шахта №9 «Нововолинська»: компроміс не знайшли, акція протесту триває

13 Вересня 2018, 14:42
Акція протесту шахтарів 906
Акція протесту шахтарів

Гірники шахти №9 «Нововолинська» протестують уже більше десяти днів. Сьогодні вони теж не вийшли на роботу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. 

«Сьогодні вранці гірники шахти №9 «Нововолинська» не приступили до роботи. Вони продовжують акцію протесту, що триває вже одинадцятий день. За словами голови первинного осередку НПГУ Василя Гури люди налаштовані рішуче і вимагать призначення нового генерального директора ДП «Волиньвугілля». Чи розуміє Міненерговугілля усю складність ситуації і готові її владнати?

Хочу нагадати, що вчора колектив шахти №9 «Нововолинська» із самого ранку пікетував адмінбудівлю ДП «Волиньвугілля», запаливши шини при вході. По обіді протестувальники завітали до кабінету в.о. гендиректора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка. Гірники вимагали не звільняти директора шахти Володимира Юрківа. Водночас наполягли на тому, щоб заяву про звільнення написав сам Пилипюк, який є ставлеником "Смотрящего" Андрія Венгрина. Вчора гендиректору стало зле. Він втратив свідомість. Медики надали йому допомогу та госпіталізували до Нововолинської центральної міської лікарні. 
Перемовини із протестувальниками продовжив заступник гендиректора Михайло Борсук. Однак компромісу знайти так і не вдалося, тож гірники пообіцяли знову прийти під будівлю ДП «Волиньвугілля», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, голова ППО НПГУ шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура зустрівся з керівництвом Волинської обласної державної адміністрації, де ґрунтовно довів інформацію про факти порушень, які вчиняє «смотрящий» Венгрин по відношенню до трудового колективу.

Гірники шахти «Нововолинська №9» на початку вересня не вийшли на роботу через заборговану зарплату. Акцію протесту проовжили на невизначений термін, у зв’язку з невиплатою заробітної плати

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024