стрічка

У Луцьку перепоховають загиблого військовослужбовця

13 Вересня 2018, 08:00
У Луцьку перепоховають загиблого військовослужбовця 1285
У Луцьку перепоховають загиблого військовослужбовця

Останки загиблого військовослужбовця, лучанина Юрія Лавренчука, перепоховають на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

Таке рішення прийняли 12 вересня під час позачергового засідання виконкому міськради. Відповідне звернення надійшло від дружини загиблого Лілії Лавренчук.

Як йдеться у проекті рішення, Юрія  під час першої хвилі часткової мобілізації призвали на військову службу по мобілізації до складу 51 окремої механізованої бригади. Він брав безпосередню участь у зоні проведення антитерористичної операції.

З серпня 2014 року Юрій не виходив на зв’язок з рідними. Відповідно до інформації штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України він значився як зниклий безвісти в обліку військовослужбовців та цивільних осіб.

Тіло Юрія Лавренчука ідентифікували згідно з результатами судово-медичної експертизи, його дружина отримала 11 вересня постанову про ідентифікацію загиблої особи, яка підтверджує, що цією особою на 99,9% є Юрій Васильович Лавренчук. Останки тіла в листопаді 2015 року захоронили на кладовищі села Парасковіївки Бахмутського району Донецької області. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник міського голови Григорій Недопад.

«На позачерговому засіданні виконавчого комітету, в терміновому порядку розглянули проект рішення щодо перепоховання останків загиблого військовослужбовця Юрія Васильовича Лавренчука, який до служби в АТО проживав у Луцьку. Сам він родом із села Старосілля Маневицького району.

У Юрія залишилася маленька донечка, яка народилася незадовго до того, як її тата призвали в зону проведення антитерористичної операції. Після оформлення всіх необхідних документів, тіло героя перепоховають на кладовищі в селі Гаразджа. Вічна пам'ять герою, який віддав своє життя за Україну», – йдеться у дописі Григорія Недопада.

Читайте також: Що трапилося під Іловайськом. ВІДЕОІНФОГРАФІКА 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром