стрічка

Десяту добу триває протест гірників шахти №9 «Нововолинська»

12 Вересня 2018, 12:47
Протест гірників на шахті №9 «Нововолинська» 811
Протест гірників на шахті №9 «Нововолинська»

Десяту добу протестують гірники шахти №9 «Нововолинська».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Зараз вони пікетують будівлю ДП «Волиньвугілля», підвезли бочки та шини. Окрім погашення заборгованості із заробітної плати, гірники вимагають звільнити в.о. гендиректора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка, який є ставлеником «смотрящого» Андрія Венгрина на шахтах Волині, й цей кримінальний ланцюжок тягнеться до Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика», – йдеться у дописі.

Голова Незалежної профспілки гірників України також написав, що не виключено, що гірники шахти «Бужанська» незабаром також почнуть протест.

«Заборгованість із зарплати становить близько 50% ще за липень місяць. У Волинській облдержадміністрації схвильовані таким становищем шахт. Сподіваюся, що регіональні органи влади разом з гірниками зможуть вплинути на перебіг обставин, що склались в тамтешній області», - пише Волинець.

Нагадаємо, голова ППО НПГУ шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура зустрівся з керівництвом Волинської обласної державної адміністрації, де ґрунтовно довів інформацію про факти порушень, які вчиняє «смотрящий» Венгрин по відношенню до трудового колективу.

Гірники шахти «Нововолинська №9» на початку вересня не вийшли на роботу через заборговану зарплату. Акцію протесту проовжили на невизначений термін, у зв’язку з невиплатою заробітної плати

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024