стрічка

У Локачинському районі пройшов фестиваль повстанської пісні

12 Вересня 2018, 17:30
У Новому Загорові пройшов фестиваль повстанської пісні 753
У Новому Загорові пройшов фестиваль повстанської пісні

На місці місці легендарного бою чоти Берези під стінами Новозагорівського монастиря вже вкотре відбувся обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень «За волю України!».

Про це інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Фестиваль проходив з метою національно-патріотичного виховання молоді, гідного відзначення цієї події, вшанування пам’яті полеглих вояків УПА, пропагування і розвитку вокально-хорового, музичного мистецтва, творів національно-патріотичної тематики.

Насамперед панахиду за загиблими воїнами відслужили благочинний Локачинського деканату отець Василь та  настоятель місцевого Храму Різдва Богородиці отець Володимир, згодом – мітинг, в якому взяли участь представники політичних партій та громадських ветеранських організацій.

Усі виступаючі проводили паралелі між подіями далекого вересня 1943 року та сучасністю – захистом від російської агресії незалежності молодої Української держави на сході.

Учасники мітингу вшанували пам’ять 29 повстанців хвилиною мовчання та поклали вінки та квіти до пам’ятника загиблим у нерівному бою з фашистськими загарбниками.

Участь у пам’ятних заходах взяли перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Сафронова, депутат Волинської обласної ради Михайло Скопюк.

У фестивалі повстанських та стрілецьких пісень «За волю України!», який розпочався по завершенню пам’ятних заходів, взяли участь кращі аматорські хорові, музичні колективи, вокальні ансамблі, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети), солісти-вокалісти закладів культури, установ та підприємств області, громадських організацій.

 

Коментар