стрічка

Заклади культурного дозвілля у селі Дачне в аварійному стані. ВІДЕО

09 Вересня 2018, 16:04
Культурний осередок села в аварійному стані 1290
Культурний осередок села в аварійному стані

Холод, дірки в підлозі та грибок на стінах. Так виглядає приміщення сільського клубу і бібліотеки в селі Дачне Ківерцівського району.

Вже багато років у будівлі не робили ремонт.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Зараз культурний осередок села в аварійному стані. Раніше тут займалися діти. При сільському клубі працювали гуртки співу і танців, а на свята ‒  влаштовували концерти.

Нині, через відсутність нормальних умов, усі заходи зведені нанівець.

«Доки могли, займалися в кабінеті, на вулиці і зараз вже неможливо займатися тут. Дітям хочеться чимось займатися. Вони готові ходити, готові працювати, але батьки не задоволені цим. Ми спільно думали знайти якесь приміщення, але в нас нічого не виходть», ‒  говорить завідувачка сільського клубу в селі Дачне Ольга Марчук

У бібліотеці та клубі сиро, на стінах пліснява, у холодні сезони ‒ зимно. Хоч у клубі є пічне опалення, але тепла від нього вистачає ненадовго. 

«Якщо взимку нам доводиться провести той чи інший масовий захід з дітками ‒ це є дуже проблемно, тому що дітки за цю годину змерзнуть», ‒ стверджує бібліотекарка Людмила Холодинська.

Кілька років тому місцеві мешканці та депутати власними силами полагодили підлогу в актовій залі, однак на продовження ремонту бракує коштів. Місцеві посадовці запевняють, що нічим не можуть зарадити. Сільська влада не має права власності на будівлі клубу та бібліотеки. 

«Ми могли б ще у 2016 році, і у 2015, і у 2017 закласти кошти на капітальний ремонт чи поточний ремонт клубу, але якщо немає права власності, то на сьогоднішній день ми не маємо права використовувати державні кошти на такі заходи. Якщо зробити право власності, то можна було б знести і по-новому збудувати», ‒ коментує ситуацію Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов.

На оформлення права власності піде не один рік кажуть у сільраді. Протягом цього часу місцеві дітлахи будуть позбавлені можливості всебічно розвиватися та проводитимуть дозвілля в занедбаному приміщенні. 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024