стрічка

Хто буде будувати сміттєзвалище у Володимирі-Волинському

05 Вересня 2018, 14:47
Беруться за будівництво третьої карти полігону ТПВ 1088
Беруться за будівництво третьої карти полігону ТПВ

Днями було визначено переможця електронних торгів для будівництва третьої, нової, карти сміттєзвалища у Володимирі-Волинському.

Серед двох поданих пропозицій, нововолинського “МП Сантехмонтаж” та рівненської фірми “Комфорт-Еко”, найменша ціна була від останньої в розмірі 11,6 мільйонів гривень за весь обсяг робіт, - інформує БУГ.

Раніше міський голова Петро Саганюк повідомляв, що орієнтовно для будівництва потрібно буде виділити 12-ть мільйонів. Обидві підрядні організації вклалися в зазначені рамки, а різниця у вартості робіт між суперниками склала 336 тисяч гривень.

Система Прозорро автоматично визначила переможцем організацію, яка вказала найменшу вартість робіт. Наголосимо, що станом на 4 вересня триває період оскарження торгів і можливі ще зміни щодо виконавця робіт.

Розберемо по пропозиціях. Нововолинська фірма “Сантехмонтаж” належить відомому в регіоні підприємцеві Анатолію Коптюку. В поданій документації, “Сантехмонтаж” запевнив, що весь об’єм робіт виконають самостійно і без залучення субпідрядника (додаткової фірми, яку наймають основним виконавцем робіт).

Рівненська фірма “Комфорт-Еко”, яка наразі позиціонує як переможець торгів та потенційний виконавець робіт, до тендерної документації додає повідомлення про залучення для виконання своїх майбутніх зобов’язань субпідрядної організації “Фіалка”.

На сайті міської ради вже оприлюднили коментар міського голови щодо проведених торгів.

Оголошено тендер, який виграла підрядна організація з Рівного. Підрядник має хорошу репутацію, і в Україні є кілька виконаних ним на належному рівні об’єктів. За результатами торгів було зекономлено біля 400,0 тис. грн. Зараз там іде процедура оскарження, після чого буде укладено угоду, видано дозвіл на початок робіт, – повідомив мер міста.

З відкритих джерел відомо, що “Комфорт-Еко” зареєстрований був у 2002 році. Директором фірми являється Віктор Омельчук, а власником і основним бенефеціаром Алла Омельчук. Зауважимо, що в місцевих, рівненських ЗМІ, ніде не було помічено негативних відгуків про фірму. Однак, із ще одного сайту публічної інформації стає відомо, що за 16 років існування фірми, її назва фігурувала в 59 судових справах.

Що ж відомо про про субпідрядну фірму “Фіалка”, яка безпосередньо повинна виконувати роботи? Зареєстрована організація була в 1994 році. Щодо репутації в місцевих ЗМІ, то наявні публікації, де діяльність фірми пов’язуться з обласними чиновниками Рівненщини.

Нагадаємо, що станом на 4-те вересня триває період оскарження. Наразі перевіряють наявність всіх необхідних документів та надають час учасникам торгів оскаржити сам процес. Якщо ж тендерний комітет затвердить відразу переможця, тоді відбудеться підписання договорів та розпочнуться роботи.

В разі, якщо тендерний комітет відхилить пропозицію рівненської фірми, тоді будуть розглядати пропозицію нововолинського підприємця Коптюка та його фірми “МП Сантехмонтаж”. В цьому випадку зауважимо, що “Сантехмонтаж” до пакету поданих документів долучив ліцензію на дозвіл для виконання робіт такої складності, термін дії якої закінчується 22 листопада 2018 року.

Нагадаємо, що для будівництва нової карти сміттєзвалища для Володимира-Волинського, за сприяння нардепа Ігоря Гузя, надійшла державна субвенція в розмірі 5-ти мільйонів гривень. Частину коштів дофінансують з міського бюджету. Наголосимо, що це сума лише для першого етапу будівництва.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024