стрічка

«Мені здавалось, що церква – це осередок людяності», – Олександр Савченко про скандал у волинському селі

05 Вересня 2018, 09:06
Регіна Чужук 1113
Регіна Чужук

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко прокоментував відмову священника УПЦ МП хоронити дитину, хрещену у церкві Київського Патріархату.

Нагадаємо, у селі Озеро Ківерцівського району настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті.

Своєю реакцією голова Волинської ОДА Олександр Савченко поділився на сторінці у Фейсбук.

«Гірка ситуація. Я пам’ятаю аналогічну історію з Запоріжжя, коли не хотів священик відспівувати дитину, хрещену у Київському патріархаті. Я не можу судити священиків – я не їхній суддя, але мені здавалось, що церква – це осередок людяності, добра, інтелігентності. Будемо зустрічатися з вищими сановниками, будемо обговорювати ситуацію. Я таких речей не розумію і не маю права прощати. Ця подія не залишиться нез’ясованою. Якщо будь-які ритуали не спрямовані на людяність, геть їх з України! Також це ще одне свідчення того, що Томос, який підтримав Президент України та абсолютна більшість місцевих на Волині є необхідним. Інституції, навіть ті, які не є державними, але впливають на душі та свідомість громадян не повинні існувати на території держави, якщо вони не сповідують християнську мораль», – зазначив Олександр Ілліч у дописі.

Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області висловлює свої співчуття родині з приводи втрати дитини.

Дівчинку поховають 5 серпня 2018 року о 12:00. Обряд проведе священник Української Православної Церкви Київського Патріархату отець Олег Чвир.

 
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024