стрічка

Священик Волинської єпархії УПЦ МП прокоментував скандал у волинському селі

04 Вересня 2018, 19:11
Свято-Покровська церква 965
Свято-Покровська церква

Священик, речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський пояснив, чому в селі Озеро Ківерцівського району відмовились відспівувати 9-річну дівчинку Регіну Чужук , хрещену у Київському патріархаті.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24» у вівторок, 4 вересня.

Нагадаємо, настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати 9-річну дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті. Дитина з сім’ї ромів кілька років хворіла на рак. Вона померла 2 вересня.

«Прийшли рідні дитини до священика. Він запитав, де вона хрещена. Люди сказали – у луцькому Свято-Троїцькому соборі. Батюшка відповів, що тоді потрібно звернутися до священика Київського патріархату і він звершить відспівування. Разом з тим священик запитав, чи є свідоцтво про хрещення. Він хотів пересвідчитись, де хрещена дитина. Рідні свідоцтво так і не принесли», – пояснив Олег Точинський.

«Якщо вірити словам про те, що дитина була охрещена у соборі, їм запропонували відспівувати там же. До прикладу, баптисти не йдуть до римо-католиків відспівувати своїх людей, римо-католики до баптистів не йдуть. Так само свідки Єгови не відспівують своїх людей у греко-католиків. Кожній людині, якщо вона знайшла себе в якійсь конфесії, там і повинна бути віддана остання шана. Ми не бюро ритуальних послуг, а церква», – додав речник Волинської єпархії УПЦ МП.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024