стрічка

На реконструкцію музею-скансену у Рокинях просять майже 600 тисяч

30 Серпня 2018, 17:17
Музей-скансен у Рокинях 953
Музей-скансен у Рокинях

На реконструкцію Музею історії сільського господарства Волині, який розташований у селі під Луцьком, просять більше ніж півмільйона гривень.

Про це йшлося 30 серпня під засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, інформує сайт Перший.

Директор музею Олександр Середюк розповів, що музей у селі Рокині унікальний не тільки для Волині. У ньому є багато цінних старовинних речей, як-от гончарна піч ХІV століття.

«Ми вперше показали, як треба робити скансени. Нас всі наслідують», – сказав він.

Щоб зробити музей ще кращим та провести реконструкцію деяких відділів, сумарно необхідно 590 тисяч гривень. Олександр Середюк розповів, що скансен – неприбутковий, а гранти виграти поки не вдалось, тому він змушений просити виділення коштів з обласного бюджету.

«Я не впевнений, що у вас прозорі обліки. Зробіть цю прозорість. Я повністю за вас буду стояти грудьми», – звернувся до Середюка голова комісії Петро Савчук.

Він розповів, що комісія не може виділити грошей, але може внести зміни у Програму розвитку туризму та рекреації у Волинській області, які сприятимуть виділенню фінансування. Члени комісії підтримали цю ініціативу. Остаточне рішення – за сесією обласної ради.

Читайте також: Волинська облрада: пікетувальники вимагають врятувати музей-скансен у Рокинях

Коментар