стрічка

Нововолинським дошкільнятам бракує місць у дитсадках

30 Серпня 2018, 09:41
Нововолинським дошкільнятам бракує місць у дитсадках 1361
Нововолинським дошкільнятам бракує місць у дитсадках

Дошкільні заклади Нововолинська цього навчального року не можуть забезпечити місцями 312 дітей, в тому числі 89 у селищі Благодатне. 

У Нововолинську дев’ять закладів дошкільної освіти, ЗДО № 8 розташований в Благодатному. Щоб потрапити в садок, потрібно завчасно записатися. На сьогодні  в кожному дошкільному закладі міста існує електронна черга. По відгуках батьків записують дитину відразу після народження, бо якщо з цим затягувати, то можна опинитися серед тих, кому не вистачило місця, пише Буг.

Головний спеціаліст управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради Світлана Грицюк29-го серпня на освітянській конференції повідомила, що цього року за статистичними даними на електронному обліку в черзі зареєстровано 951 дитину. З 1-го вересня є можливість прийняти 639 маленьких мешканців Нововолинська на виховання.

312 дітей, які стоять на черзі, не мають змоги потрапити в садок, з них, за даними директорів закладів, 104дитини гостро потребують з 1-го вересня відвідувати дошкільні заклади.

“Значна кількість батьків вибирають суто ті садки, які територіально найближчі. На сьогодні вільних місць немає, усі заклади укомплектовані, але на 15-му та 5-му мікрорайоні (ЗДО № 5 та №9) є можливість  добрати ще трішки діток. Готовий взяти на виховання і ЗДО№ 7 біля автостанції”, –зазначила Грицюк.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024