стрічка

Заклади освіти Ковельського району готові до Нової української школи

30 Серпня 2018, 12:10
Клас у школі села Любитів 10247
Клас у школі села Любитів

Заклади загальної середньої освіти Ковельського району готові і до нового навчального року, і до роботи в умовах Нової української школи.

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністрації. 

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки, головна мета котрої створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. 

«Я вірю, що першого вересня українські діти відчинять двері в абсолютно новий освітній світ – цікавий, захопливий і дружній до них», – Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Відтак, з 1 вересня 2018 року Україна та Ковельщина, зокрема, переходить на новий освітній Держстандарт, орієнтований на європейську учбову систему з її форматом open space (великою кількістю вільного простору), акцентуванням на емоційному інтелекті дітей та відсутністю вимогливої системи оцінювання. У Ковельському районі з 1 вересня в системі Нової Української школи стартує 48 початкових класів, 657 першачків будуть навчатись за новою освітньою програмою і новими стандартами, 63 педагога району успішно пройшли перепідготовку та готові до роботи в умовах НУШ.

Загалом педагогіка у Новій українській школі ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками, учні не просто будуть набувати знань, а вчитимуться використовувати їх на практиці й опановуватимуть навички, діти часто навчатимуться, граючись, тобто опановуватимуть той самий навчальний матеріал, але в інший спосіб. Аби діти розуміли взаємозв’язки й мали цілісну картинку світу, у початковій школі пропонується інтегрувати (тобто об’єднати) предмети. освітній Держстандарт, орієнтований на європейську учбову систему з її форматом open space (великою кількістю вільного простору), акцентуванням на емоційному інтелекті дітей та відсутністю вимогливої системи оцінювання. У Ковельському районі з 1 вересня в системі Нової Української школи стартує 48 початкових класів, 657 першачків будуть навчатись за новою освітньою програмою і новими стандартами, 63 педагога району успішно пройшли перепідготовку та готові до роботи в умовах НУШ.

Щоб описане вище навчання стало можливим, учні мають перебувати в новому освітньому середовищі. Тому з Держбюджету були виділені кошти, у вигляді освітньої субвенції, на відповідне облаштування класів. У Ковельському районі усі класні кімнати для першачків відповідають умовам нового освітнього простору. Відтак, проведено відповідні ремонтні роботи у класних кімнатах, зреалізовано естетичне оформлення та наповнення цих приміщень, закуплені та встановлені нові шкільні меблі, до прикладу - це – парти трансформери, які можна легко пересунути для роботи в групах. Закуплено нові мультимедійні засоби навчання, багатофункціональні пристрої з витратними матеріалами для викладання окремих предметів, набори LEGO, що являють собою не лише іграшку, а й надзвичайно ефективний навчальний матеріал та абсолютно оновлено навчальне обладнання.

Фото класу для першокласників у ЗОШ І-ІІІ ст. села Любитів. 

 











Коментар