стрічка

Припипинення відкликання депутатів міськради вдруге визнали незаконним

30 Серпня 2018, 09:22
Депутати-відкликанці 836
Депутати-відкликанці

Постанову Луцької міської виборчої комісії, якою вона припинила ініціативу щодо відкликання депутатів Луцької міської ради, Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував.

Відповідне рішення адмінсуд ухвалив 27 серпня. Про це повідомляє інформаційне агентство ВолиньPost.

Нагадаємо, лучани вимагали відкликати  п’ятьох депутатів міськради –.Євгена Ткачука, Олександра Козлюка, Аркадія Соломатіна, Сергія Були та Костянтина Петрочука. Причина в тому, що ці депутати голосували за рішення, які суд визнав такими, що ухвалені з порушеннями законодавства.

Утім, більшість в ТВК всіляко затягувала процедуру і, зрештою, у серпні минулого року «протиснула» свій проект рішення – про припинення ініціативи за відкликання депутатів. Але у квітні вже цього року Верховний Суд України визнав незаконним таке рішення Луцької міської виборчої комісії, тож остання мала розглянути та виконати рішення Верховного Суду. Члени ТВК знову довго не могли зібратися та саботували процес. 

Читайте також: Встали і вийшли: члени виборчкому зірвали засідання щодо депутатів-відкликанців

Зрештою, 7 червня 11 членів Луцької територіально-виборчої комісії знову проголосували за припинення ініціативи виборців про відкликання депутатів Луцькради.

Тож таке рішення ТВК у суді оскаржив офіційний представник ініціативної групи щодо відкликання депутатів Артем Запотоцький, який вважає постанову ТВК протиправною. 

Читайте також: Справа з луцькими депутатами-відкликанцями набирає нових обертів

Суд  визнав його доводи обгрунтованими. Оцінку мотивам та підставам припинення процедури відкликання вже дав Верховний Суд, який визнав припинення цього процесу незаконним. 

Постанову виборчої комісії про припинення процедури відкликання вдруге визнали незаконною та скасували. 

БІЛЬШЕ ПРО ВІДКЛИКАННЯ ДЕПУТАТІВ ЧИТАЙТЕ ТУТ

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024