стрічка

Суддя відпустив скандального екс-заступника мера Луцька «під чесне слово»

28 Серпня 2018, 16:37
Олександр Рачков 834
Олександр Рачков

Олександра Рачкова, якого детективи НАБУ підозрюють у пособництві в отриманні неправомірної вигоди, суд відпустив під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання, повідомляє сайт «Слово і Діло».

Нагадаємо, 25 квітня 2018 року під час отримання хабара правоохоронці затримали посадовців Луцькради, серед них – заступника міського голови Олександра Рачкова. Правоохоронці провели обшуки у кабінеті заступника міського голови Олександра Рачкова.

Детектив НАБУ та прокурор САП просили суд обрати Рачкову запобіжний захід у вигляді застави розміром 260 тисяч гривень із покладанням наступних процесуальних обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю.

Захисник підозрюваного, як і він сам, заперечував проти задоволення клопотання, вказавши, що воно необґрунтоване й не відповідає дійсним обставинам справи. Також адвокат відзначив грубі порушення КПК України в клопотанні.

Вислухавши обидві сторони, суддя вирішив відмовити в задоволенні клопотання, однак обрав Рачкову запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням наступних обов'язків: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками й здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, наприкінці липня НАБУ отримало доступ до телефону заступника мера Луцька.

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром