стрічка

У Ковелі лікарів первинної медичної допомоги забезпечать ноутбуками

26 Серпня 2018, 17:00
Комп'ютери у ковельській лікарні 1679
Комп'ютери у ковельській лікарні

Ковельське МТМО отримало нову комп’ютерну техніку, яка суттєво спростить процедуру реєстру хворих на серцево-судинні захворювання. Її було придбано у рамках реалізації проекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

«У Ковель ми привезли цього разу 29 комплектів. Їх вартість майже 25 тисяч доларів. Частину обладнання Ковельське МТМО отримало торік. Тепер усі лікарі первинної медичної допомоги будуть забезпечені ноутбуками з ліцензійним забезпеченням та багатофункціональним  пристроєм (сканер-принтер-копіювальна машина). Це один з кроків, який дозволить з часом відмовитись від паперових карток та перейти до електронних», – зазначила головний консультант проекту Марія Адамчук.

Секретар міської ради Віра Федосюк від імені усіх ковельчан подякувала за підтримку медичного закладу. Таке обладнання, на її переконання, безперечно, допоможе підвищити ефективність роботи лікарів. Віра Іванівна  зазначила, що місто розраховує на реалізацію наступних проектів зі Світовим банком. Зокрема, це облаштування двох амбулаторій первинної медичної допомоги на вулицях Відродження та 40 років Перемоги. Уже чимало для цього зроблено.

Про ще одну вагому для міста справу говорив головний лікар Олег Самчук. Йдеться про реконструкцію дитячої поліклініки. Також він нагадав, що нещодавно лікарня отримала новітню ангіографічну систему вартістю майже півмільйона євро. Зараз тривають роботи з облаштування приміщення, вентиляційної системи. Кошти на це виділені з міського бюджету та використовуються власні фінансові ресурси МТМО.

У найближчому майбутньому ангіограф буде введено в експлуатацію. 

 






 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024