стрічка

«Ми за дифузію мистецтва», — Віктор Корсак

24 Серпня 2018, 10:10
2489

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків має стати таким джерелом, яке забезпечить «дифузію інновацій».

За словами Віктора Кораска, такі музеї, з’явившись у кожному регіоні, змінюватимуть ціннісний апарат жителів на краще і Україна вирветься із-під впливу «братньої» імперії, очиститься від корупції і повернеться у Європу..

Нагадаємо, подружжя Віктора і Лесі Корсаків відкривають унікальний Музей сучасного українського мистецтва в Адреналін Сіті

Читайте також: «Попит можна і потрібно формувати», – Віктор Корсак пояснив навіщо відкриває музей.

Подаємо допис без без змін.

«Ми за дифузію мистецтва». Ми сподіваємося на імплементацію парадигми теорії дифузії інновацій, яка була створена Й. Шумпетером та Е. Роджерсом, відповідно до якої якщо щось нове виникає в одному регіоні, то воно поширюється через канали комунікації і адаптується в інших. Тобто існує велика імовірність того, що такі музеї сучасного мистецтва з’являться принаймні у кожному обласному центрі нашої держави.
Для візуалізації дифузії інновацій я люблю використовувати транссистемний аналіз та наводити приклад із комбустіології (розділ хірургії, що вивчає опіки та принципи їхнього лікування): лікарі при великих опіках не чекають, доки рана загоїться із країв до центру із швидкістю 1 мм за тиждень, а «пересаджують» шкіру по всій площині рани невеликими шматочками, і коли кожен із них приживається й починає продукувати навколо себе здоровий епітелій, рана загоюється дуже швидко. 

На мою думку, Україна у «посттоталітарний» та «постколоніальний» період є суцільною раною, яка не змогла загоїтися первинним натягом (швидким склеюванням країв), як це відбулося у Польщі, Чехії, Словаччині, балтійських країнах тощо, а тому нам потрібна інтенсивна «духовна трансплантація». Я вважаю, що ця мистецька інституція стане саме таким джерелом, яке забезпечить «дифузію інновацій» і такі музеї, з’явившись у кожному регіоні, змінюватимуть ціннісний апарат жителів на краще і Україна вирветься із-під впливу «братньої» імперії, очиститься від корупції і повернеться у Європу.
І на завершення: я часто чую, що такими справами, як створення музеїв, має займатися держава, на що зазвичай відповідаю, що держава – це ми, і якщо ми цього не будемо робити, то тоді хто? Я є палким прихильником «залізного закону відповідальності», який був сформульований К. Девісом у середині 1960-х років. Його суть полягає у тому, що ті, хто не бере на себе відповідальності, адекватної їхній владі, у результаті втратять цю владу. 

Завтра відкриття: готуємося, хвилюємося, запрошуємо!» - написав автор.


 

Читайте також:

У мережі з’явився проморолик унікального музею в Луцьку

9 років Адреналін Сіті у дев’яти картинках

«У менеджменті за помилки не розстрілюють», – цитатник Віктора Корсака

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024