стрічка

Завдяки співпраці з іноземними колегами волинські митники склали протоколів на 20 мільйнів гривень

22 Серпня 2018, 17:57
Завдяки співпраі з іноземними колегами волинські митники склали протоколів на 20 мільйнів гривень 822
Завдяки співпраі з іноземними колегами волинські митники склали протоколів на 20 мільйнів гривень

Одним із ефективних методів протидії митним правопорушенням на сьогодні є співпраця та обмін інформацією з компетентними органами іноземних держав у рамках взаємної адміністративної допомоги.

Цей механізм забезпечує попередження і виявлення незаконних експортно-імпортних операцій та факти несплати до бюджету обов’язкових митних платежів. Про це інформують у Волинській митниці ДФС.

Волинська митниця ДФС у цьому році опрацювала більше сотні відповідей на її запити до митних органів іноземних держав та взаємних клопотань від митних органів Республік Білорусь, Польща, Чехії, Литви, Німеччини.

За результатами спільної звірки складено 42 протоколи про порушення митних правил. З них 11 протоколів фіксувало приховування від митного контролю, 31 протокол – неправомірне звільнення суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності від сплати митних платежів. Загальна сума порушень сягає 20 млн гривень.

До головних управлінь ДФС в областях України надіслано 49 повідомлень  для проведення контрольних заходів постаудиту щодо податкових зобов’язань окремих українських підприємств.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024