стрічка

Як на Ратнівщині освітянські чиновники хотіли підзаробити на продуктах

22 Серпня 2018, 11:40
Фото ілюстративне 938 Джерело: www.google.com.ua
Фото ілюстративне

Чиновники Ратнівського відділу освіти, підробивши документи і найнявши підставні фірми, намагалися вивести державні кошти.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 14 серпня 2018 року.

Ще на початку 2017 року відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА провів 9 відкритих торгів, предметом яких були продукти харчування із загальною очікуваною вартістю 5 мільйонів 792 тисячі гривень.

У результаті закупівель уклали 9 договорів з підприємцями на на постачання борошна та круп, ковбас, цукру та м’яса свійської птиці, сиру, молока, масла, м’яса великої рогатої худоби, риби. Ці підприємці підконтрольні двом підставним особам і фактичної самостійної підприємницької діяльності не ведуть, а також не мають можливості та необхідних потужностей самостійно постачати продукти харчування до освітніх закладів.

Учасниками торгів були лише вказані підприємці, які подали для участі ідентичну документацію, зокрема, про походження та підтвердження якості продукції.

Декларації виробника та документи не містять підтверджень того, що товароотримувачем продуктів харчування є саме той підприємець, який подав документи для участі у торгах. Встановлено, що уся вказана документація готувалась у приміщенні офісу магазину «Вежа».

Перемога на тендерному конкурсі цих осіб відбулася за сприяння начальника відділу освіти, молоді та спорту, голови тендерного комітету та його заступника. Вони, зловживаючи службовим становищем, необґрунтовано збільшили очікувану вартість продуктів харчування – вартість 1 кг м’яса свинини є дорожчою за середньоринкову ціну на 8 гривень; на засіданнях тендерного комітету прийняли документацію для проведення торгів з умовами, що надали змогу взяти участь та перемогти підприємцям, підконтрольним підставним особам.

Посприявши створенню видимості добросовісної конкуренції, погодили рішення щодо укладання за завищеними цінами договорів на постачання продуктів харчування з вказаними підприємцем, хоча надані документи не могли належним чином підтвердити їх походження та якість.

Оригінали документів знайшли під час обшуку у однієї з осіб, що була причетна до правопорушення. Серед знайденого – видаткові накладні, документи з реалізації, договори про закупівлю за державні кошти. Сторона обвинувачення вважає, що ці предмети можуть мати значення доказів у справі. На документи та майно, вилучене під час обшуку слідчий суддя наклав арешт.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024