стрічка

На Волині для шкіл і дитячих садків виділили 2,5 мільярди гривень

20 Серпня 2018, 12:39
На Волині для шкіл і дитячих садків виділили 2,5 мільярди гривень 972
На Волині для шкіл і дитячих садків виділили 2,5 мільярди гривень

Для учнів Нової української школи перепало 54 мільйони гривень.

У цьому навчальному році чекають великі зміни на загальну середню освіту. Саме про них йшлося під час прямого ефіру проекту #Звіти_наживо на Суспільному.Волинь за участі начальниці управління освіти, молоді та науки ОДА Людмили Плахотної.

«Особливу увагу маємо приділити приділити дітям, які навчаються інклюзивно, тобто учням з особливими освітніми потребами. Доступність освіти забезпечать також шкільні автобуси. Зведений бюджет галузі освіти в області у 2018 році складає 2,5 мільярда гривень, зокрема в 2017-18 роках для підвищення якості освіти, для зміцнення матеріально-технічної бази, зокрема для «Нової української школи», виділено 54 млн грн, які були розподілені вже в травні цього року», – розповіла Людмила Плахотна.

На сьогодні Волинська область має проблеми з дошкільною освітою. Волинь займає передостанню позицію серед областей України, бо в нас на 100 місцях виховується 126 дітей.

«Проблема волинського дошкілля у тому, що в нас все ще є черги в дитячі садочки. Голова уряду зазначає, що черги в дитячі садочки є неприпустимими. Ніхто не має права змушувати українців стояти в чергах. Ми повинні до 2020 року повністю забезпечити місця в навчальних закладах і ліквідувати черги», – запевнила управління освіти.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024