стрічка

Як по світязькій воді на екомарафоні бігали

16 Серпня 2018, 09:29
848

Понад 200 учасників, бажаючих продемонструвати свою спортивну підготовку, зареєструвалися на різні дистанції екомарафону «Світанок Світязя». Це першитй марафон на 42 кілометри, який відбувається на Волині.

Про це йдеться у відеосюжеті Сфера-ТВ.

Подібні заходи спортивного та екологічного спрямування завше готовий підтримувати заступник голови Держлісагентства, депутат Волиньради Володимир Бондар. Адже саме в підпорядкуванні Держлісагентства перебуває Шацький нацпарк. Посадовець особисто приїхав на озеро Світязь, аби провести час із спортсменами – учасниками забігу.

«Сюди можна їхати і відпочивати, і створювати нормальний настрій, і сімейно готуватися до таких розваг. І ми тоді можемо дати відповідний рівень. Ми тільки починаємо, це перший крок, далі ми будемо готуватися, як проводити подібні заходи, щоб їх було більше, щоб вони були більш системними, нормально організовані», - каже Володимир Бондар.

До слова, Володимир Бондар теж долучився до відзначення переможців екомарафону, адже ініціював додаткові призи для всіх спортсменів.

На змагання приїхали спортсмени з різних областей України, в тому числі й з Харкова. В свою чергу учасники забігу відзначають високий рівень змагань, та хочуть щороку приїздити на подібні заходи.

Марія Христецька, директорка Шацького НПП, розповідає, що до організації заходу підходили дуже серйозно.


 

Коментар