стрічка

Рожищенську «ковбасну мафію» показали в сюжеті ТСН

12 Серпня 2018, 08:00
Стихійна торгівля у Рожищі 1389
Стихійна торгівля у Рожищі

Попри тривалу боротьбу зі стихійною торгівлею в сквері Богдана Хмельницького в Рожищі, люди продовжують торгувати не тільки овочами, а й м'ясними виробами.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«У тридцятиградусну спеку, біля дороги і без жодних документів. М'ясо та ковбасу невідомого походження продають перехожим в місті Рожище, що на Волині. На імпровізойвані ятки журналісти ТСН натрапили випадково», – кажуть в сюжеті.

Також читайте, У Рожищі продовжують боротьбу зі стихійною торгівлеюСтихійна торгівля: помилувати чи покарати?.

«Свіжа в мене ковбаса, все свіже. Так кругом продають», – запевняє продавчиня.

Доки журналісти спілкуються із нею, інші торговки свій товар швидко переховують. Який термін придатності у продукції, вони не зізнаються, а на запитання про документи щодо якості ковбаси – сміються.

«У нас не отруяться, не переживайте», – кажуть вони.

Керівник рівненського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський нагадує, що всі м’ясні та ковбасні вироби мають зберігатися із застосуванням холодильного обладнання, тобто з дотриманням температурних режимів, інакше їхня дегустація може закінчитися лікарнею.

«Починаючи з кишкової палички, сальмонели, навіть може розвиватися і бутулізм», – застерігає він.

Про самовільний ринок під сонцем чиновники знають, але переконують, що вуличні ковбасні підприємці непереможні – навіть рейди в цій війні не рятують.

«На день, на пів дня торгівля припинялась, а на другий день потихеньку так і продають – під ногами, люди ходять, все там і лежить. Якби могли – то вже б вплинули», – переконує заступник міського голови Рожища Віталій Поліщук.

Журналісти викликали на мість стихійної торгівлі поліцію – продавчині вправно поховали м’ясо до торб і запевнили, що по дозвільні документи і сертифікати якості слід сходити додому. Тому наразі єдина надія чиновників – на свідомість і стійкість містян, які відмовилися б купувати сумнівної якості товар і ризикувати своїм здоров’ям.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024