стрічка

Охоронці однієї з агрофірм вивезли іваничівця в ліс, били і погрожували, - ЗМІ

11 Серпня 2018, 16:14
1592

Житель Іваничівського району стверджує, що його насильно вивезли в ліс, били і погрожували рушницею.

Чоловік каже, що саме таким чином охоронці дочірнього підприємства «Агрофірма Луга-Нова» приватного підприємства «Універсам» вирішували питання про повернення буцімто викрадених ним акумуляторів, - інформує БУГ,

1-го серпня у Іваничівське відділення поліції звернувся мешканець села Мишів 1985-го року народження, водій ДП «Луга-Нова» Іван Р. із заявою про вчинення проти нього протиправних дій.

Як з’ясувалось, 30-го липня близько 11-ої години, перебуваючи вдома, він отримав дзвінок з невідомого номеру від особи, яка, представившись, поцікавилася його місцем перебування.

Два працівники охорони підприємства «Луга-Нова» приїхали до його будинку, сказали сісти в машину, після чого рушили в сторону Горохова. Чоловіка вивезли приблизно за 20 кілометрів від села до лісу, що знаходиться на межі Львівської та Волинської областей. Нічого не пояснюючи, дорогою йому говорили: «Думай, що ти зробив».

У салоні авто чоловік побачив кайданки. Його вивели у лісі, зазначивши: «Розказуй, де акумулятори».

Мешканцю Мишева наносили тілесні ушкодження. Один з чоловіків дістав вінчестер і вистрілив в повітря, після цього направив зброю на нього.

Іван Р. на колінах пояснював, що нічого не крав. Його кайданками прикували до дерева, забрали телефон, самі ж сіли в машину із наміром їхати. Однак потім чоловіки вернулися, посадили Івана Р. в машину, повернули мобільний, привезли та висадили біля місця роботи.

«БУГ» не зміг отримати коментар керівника підприємства «Луга-Нова» Ігоря Куницького про інцидент за участю працівників підприємства, оскільки повідомили, що він перебуває на лікарняному.

Відомості про вчинення злочину внесені до ЄРДР. Іваничівська поліція порушила справу за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень), хоч судово-медична експертиза досі не проведена.

Без судово-медичної експертизи неможливо кваліфікувати ступінь тяжкості злочину. Ні поліція, ані суд не є фахівцями в галузі медицини, лише судмедексперт з відповідною освітою, знаннями, вміннями та навичками може встановити ступінь тяжкості та характер нанесених тілесних ушкоджень.

Завдання судово-медичної експертизи – встановити ступінь важкості завданих тілесних ушкоджень, тому що від його встановлення залежить кваліфікація злочину і, відповідно, покарання, –директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук.

Тим часом адвокат заявника зазначає, що вчинений злочин тягне як мінімум на 4 статті Кримінального кодексу – 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 126 (Побої і мордування), 127 (Катування), 129 (Погроза вбивством).

«БУГу» вдалося поспілкуватися з Петром Б., на якого заявлено в поліцію. Він заперечує, що вчиняв злочин і стверджує, що спілкувалися із заявником у машині біля його дому, адже він підозрюється в причетності до крадіжки 4-х акумуляторів автомобілів підприємства марки КАМАЗ. Після цього, зазначає, відвезли його на роботу.

Станом на 9-те серпня Петро Б. не був допитаний працівниками правоохоронних органів і у відділок, зауважує, не викликався.

Слідчий повідомляє, що питання про перекваліфікацію справи розглядатиметься тоді, коли будуть встановлені всі обставини інциденту.

У поліції кажуть, що обидва фігуранти, на яких подана заява, є власниками зброї, а саме мисливських рушниць. В одного з них також є газовий пістолет.

Зброя, стверджують правоохоронці, – офіційно зареєстрована.

Дорогою до місця, куди возили «крадія»
Дорогою до місця, куди возили «крадія»



Місце, де все відбувалося
Місце, де все відбувалося

Місце, де все відбувалося
Місце, де все відбувалося

Дорогою до місця, куди возили «крадія»
Дорогою до місця, куди возили «крадія»

Десь між Львівською та Волинською областями
Десь між Львівською та Волинською областями

Дорогою до місця, куди возили «крадія»
Дорогою до місця, куди возили «крадія»

Десь між Львівською та Волинською областями
Десь між Львівською та Волинською областями

Коментар